31. јул – ДСС: Циљ – уклањање ЛСВ и ДС са власти

НОВИ САД – Председник новосадског одбора Демократске странке Србије Борко Илић изјавио је данас да је примарни циљ формирања нове већине у Новом Саду уклањање ЛСВ- а и Демократске странке са власти у том граду и позвао социјалисте да се изјасне о томе.

Истичући да је убеђен у то да ће Српска напредна странка обезбедити већину за формирање нове власти и да ће она бити стабилна, Илић је позвао СПС да се изјасни о томе да ли ће наставити да подржава странку Ненада Чанка или ће се одлучити за нову већину која је у интересу грађана.

“Јасно је да су нож и погача у рукама СПС”, рекао је Илић и додао да социјалисти морају да се изјасне да ли ће у предстојехем периоду подржавати ЛСВ у Новом Саду која има стварну власт имајући у виду политички утицај и број јавних предузећа који контролише.

Напомињући да је ДСС спремна за промену власти у граду, председниик градског одбора те странке је на конференцији за новинаре нагласио да је дошло време да ЛСВ и ДС коначно не управљају тим градом у којем у протекле четири године није било ниједне инвестиције.

Илић је оптужио Демократску странку да, како је рекао, прати политику ЛСВ што је јасно из последњих изјава челника ДС поводом одлуке Уставног суда Србије о неуставности више одредби Закона о надлежностима Војводине. Зато је основно питање за СПС да ли ће и даље да подржава ЛСВ у Новом Саду, а тиме и њихове ставове да су спремни да интернационализују питање Војводине после одлуке Уставног суда, рекао је Илић.

Он је нагласио да оног тренутка када социјалисти напусте локалну власт у граду више не постоји већина у градској скупштини и стварају се услови за формирање нове у складу са интересима грађана.

Илић је напоменуо да још не може да каже да је та већина “готова ствар”, али је поновио да је убеђен у њено скоро формирање напомињући да су у том процесу први партнери СНС, ДСС и Двери.

Он је позвао представнике актуелне већине да мирно предају власт подсетивши да је 1996. године СПС, такође, мирно предала власт у Новом Саду када се широм Србије протестовало због изборних крађа.
“Боље да мирно предају власт него да и у Новом Саду гледамо можда неке немиле сцене из деведесетих година”, казао је Илић.

После избора у мају власт у Новом Саду су формирали ДС, ЛСВ, СПС и Савез војвођанских Мађара уз подршку Ромске демократске партије, СПО-а и листе Ниједан од понуђених одговора.

У опозицији су СНС, ДСС, Двери и Српска радикална странка.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Niste se vi dovoljno a niti na vreme angažovali da ih skinete sa vlast ,da ste bili malo bolji pa i laži .Ako to uspete povratit će te ugled.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *