31. јул – ДЕБАКЛ ПАЈТИЋЕВЕ ПОЛИТИКЕ, УСТАВ НЕ ТРЕБА МЕЊАТИ

Устав Србије не треба мењати, јер он чува суверенитет наше земљу, изјавио је данас портпарол Покрајинског одбора Демократске странке Србије и посланик у Скупштини Војводине Миленко Јованов поводом става председника покрајинске владе Бојана Пајтића да би требало изменити Устав.

Пајтић је у интервјуу „Мађар соу“ између осталог рекао да Устав „садржи много недостатака“ и да би држава требало да га измени како би могла да постане чланица ЕУ.

Јованов је рекао да Пајтићева изјава „којом тражи измену Устава Србије, ради усклађивања са само њему знаним европским стандардима, директна последица одлуке Уставног суда, којом је кључна одредница Пајтићеве политике доживела дебакл“.

Функционер ДСС оцењује да су „сва снага, моћ и утицај Пајтићеве странке  и његовог ‘покрајинског режима’ били усмерени на то да се од Војводине, законом о преносу надлежности и покрајинским статутом, фактички створи држава у држави“.

Пошто је та политика одлуком Уставног суда доживела неуспех, Пајтић тражи да се мења Устав како би се омогућила евентуална дезинтеграција Србије, рекао је Јованов и додао да ДСС сматра да баш зато не би требало мењати Устав, јер је он „најчвршћи бедем одбране суверенитета Србије на целој њеној територији“.

„Пошто је јасно да се Уставом чувају и Косово и Војводина, он мора остати на снази и ДСС ће урадити све да га заштити од напада и евентуалних измена, без обзира на то да ли такви захтеви долазе од Пајтића или његових истомишљеника у земљи и иностранству“.

Јованов је додао да „Устав Србије није ни писан због интереса ЕУ, албанских или војвођанских сепаратиста, него искључиво зарад интереса Србије и њених грађана“.

Извор: http://dss.rs

6 коментара

 1. Bravo Milenko! Svaka čast.

 2. Čujem da će i Engleska menjati Ustav da bi Severna Irska mogla da se ocepi.Zgodno je zbog EU.

 3. Neprijatelji Države Srbije i njenog ustavnog uređenja žele da
  promenu ustav dabi rasturili i ovo malo što je ostalo od Države
  Srbije.Očekivati je da nova skupština Srbije i vlada neće pasti
  na iskušenju pritisaka iz BORDUMA I LAŽNIH GLASOVA.Pod hitno
  proveriti prebrojati glasačke listiće Vojvodine. One druge posle
  jer nije dobro sve odjednom brojati država mora imati stabilnu
  vlast.

 4. Jovanov je dete iz naseg sokaka.Srbin.Sta drugo reci, no svaka mu je na mestu.

 5. Ustav naravno ne treba menjati nego politiku u Vojvodini. Kad se posle 50 godina odlučimo da možda menjamo Ustav onda treba da ukunemo autonomiju Vojvodine jer je van pameti autonomija Srba od Srba. Ljudska glupost je zaista neverovatna. Ta mi smo se borili za autonomiju unutar Austo-Ugarske a ne Srbije – to su nam namestili Sremci-komunisti i poneki Lala. Iz našeg sokaka podrška za integrističke ideje sabornosti svih Srba sveta.

 6. Gos, Trihi među komunistima srpskog vojvodstva više je bilp
  nesrba nego Srba, Kosta Nađ dosta Švaba i drugih manjina ali
  svi skupa su bili odani komunističkoj internacionali iodlukama
  Drezdenskog kongresa komunista Jugoslavije.Te odluke još uvek
  važe kod separatista SRPSKOG VOJVODSTVA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *