30. јул – Терци разговарао са Николићем

БЕОГРАД – Министар спољних послова Италије Ђулијано Терци допутовао је данас у Београд а на почетку посете примио га је председник Србије Томислав Николић.

Шеф италијанске дипломатије, први страни званичник који долази у Београд после формирања владе Србије, током дана ће се састати и са премијером Ивицом Дачићем и министром спољних послова Иваном Мркићем.

Како је раније саопштила је амбасада Италије у Београду, Терци би требало да се састане и са првим потпредседником владе и министром одбране Александром Вучићем.

Главне теме разговора биће, како се очекује, европске интеграције Србије, наставак дијалога са Приштином, као и регионална и билатерална сарадња.

Посебна пажња биће посвећена италијанским инвестицијама у области индустрије, енергетике и финансијских и осигуравајућих услуга, наведено је у саопштењу италијанске амбасаде.

Италијански премијер Марио Монти и Терци су прошле недеље, у честиткама Дачићу и Мркићу поводом њиховог ступања на нове дужности, поручили да ће званични Рим наставити да подржава нашу земљу, пре свега на плану евроинтеграција.

Они су подсетили на дубоке пријатељске везе између италијанског и српског народа, као и на интензивне економске и трговинске односе у оквиру стратешког партнерства између Италије и Србије.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *