30. јул – Расветлити куповине одборника и гласова

НОВИ САД – Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор изјавио је у понедељак да се мора стати на пут појавама као што су куповина одборника и посланика, као и куповини гласова на изборима.

Пастор се заузео да надлежне институције расветле све сумње у вези са тим појавама.

“Пре садашњих спекулација о куповини одборника и посланика, уочи избора у мају имали смо појаве као што су подела хуманитарне помоћи у замену за глас или куповину гласова на изборима. Томе се мора погледати у лице и све то се мора расветлити”, рекао је Пастор на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, не може неко сада бити разочаран појавом куповине одборника и посланика, уколико раније, пре избора, није био разочаран због појаве куповине гласова.

“Онај ко је сејао ветар, сада жање олују”, поручио је Пастор и додао да се морају осмислити демократски механизми како би се стало на пут трговини одборничким и посланичким мандатима.

Говорећи о новој Скупштини и Влади Србије, Пастор је рекао да је отворен за сарадњу са “младим и неоптерећеним” председником републичког парламента Небојшом Стефановићем, као и да нова влада заслужује да јој се пружи шанса.

“Интерес свих нас је да нова влада буде успешна, јер ће то значити да ћемо сутра имати мање проблема него што их имамо данас”, казао је Пастор.

Поздравио је најаву премијера Србије Ивице Дачића да ће нова влада бити окренута будућности, а не прошлости и рекао да је у протеклом периоду Србија превише била окренута прошлости.

Председник војвођанске Скупштине поздравио је и најаву премијера да ће се питање аутономије Војводине решавати кроз сарадњу покрајинских и републичких институција, као и најаве да ће аграрни буџет бити повећан, а аграрна политика стабилна.

Пастор је поздравио и најаву да ће се водити рачуна о равномерном регионалном развоју и рекао да је Влада Србије у протеклим годинама ускраћивала финансијску подршку инвеститорима који су желели да улажу у Војводину и подржавала их да инвестирају у друге делове Србије.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *