30. јул – О дијалогу Београда и Приштине крајем септембра

БЕОГРАД – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је у понедељак да ће се о наставку дијалога Београда и Приштине разговарати у септембру.

“О тој теми још није било разговора. Спремност за дијалог смо показали, али о тој теми ће се очигледно разговарати крајем септембра”, казао је Дачић новинарима после разговора са италијанским министром спољних послова Фабијом Терцијем.

Дачић је рекао да ће Србија водити политику мира и стабилности у региону, чији је циљ решавање свих спорова мирним путем и дијалогом, укључујући и наставак дијалога са Приштином.

Он је рекао да је циљ Владе Србије наставак европског пута и добијања датума за отпочињање преговора о чланству у Европску унију.

Дачић је казао да је од италијанског министра чуо да неће бити нових условљавања Србије, након што су саопштени критеријуми у децембру прошле године.

Према његовим речима Италија је један од највећих заговорника брзих евроинтеграција Србије, а како је додао, велика је част што је Терци први страни званичник који је посетио Србију после избора нове Владе.

Извор: Бета

Један коментар

  1. “NISTA NOVO U DRZAVI DANSKOJ”
    “Srbija ce voditi politiku mira i stabilnosti u regionu, ciji je cilj resavanje svih sporova mirnim putem i dialogom, ukljucujuci i nastavak dialoga sa Pristinom””Cilj VLADE SRBIJE je nastavak EUROPSKOG PUTA i dobijanje datuma za otpocinjanje pregovora o clanstvu u E.U.”
    Ukoliko ALBANCI sa KOSMETA i ALBANIJE oruzano napdnu kosmetske SRBE,a mozda i SRBIJU, hoce li premijer i dalje rijesavati problem “mirnim putem i dialogom”!!! Poslije svega sto se desilo SRBIJI od strane EUROPSKE UNIJE……BEZALTERNATIVNI PUT NE ZASLUZUJE KOMENTAR,ali komentar zasluzuje ZABORAVNOST novog PREMIERA. Neka se sjeti samo zasto je BORIS TADIC i njegov DS izgubio izbore. Sigurno ne zato da bi ON, mali Ivica, ponovno radio isto sto je radio TADIC.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *