27.јул – Чланови Владе положили заклетву

БЕОГРАД, 27. јула 2012. (Бета) – Чланови Владе Србије положили су у петак у Скупштини заклетву, чиме је почео да тече мандат кабинета Ивице Дачића.

Заклетва гласи: “Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије”.

Примопредаја дужности Дачића и његовог претходника Мирка Цветковића заказана је за 14.15, а праву седницу нова Влада одржаће у 15 сати.

Нову Владу чини коалиција око Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Уједињених региона Србије, Социјалдемократска партија Србије Расима Љајића и Странка демократске акције Санџака Сулејмана Угљанина.

2 коментара

  1. Ako radite po zakletvi koju ste izgovorili svečano u skupštini
    možemo očekivati samo bolje vreme za državu Srbiju i njene građane!! Čekamo rezultate vašeg rada Gospodo iz Dačićeve vlade.

  2. Koliko clanova Vlade iz prethodnog mandata (Dacic i konplatan SPS, Ljacji…i&..) je izreklo ovu istu zakletvu i zajedno sa TADICEM I DS gurali KOSMET izvan SRBIJE prema samostalnosti.Nasa su iscekivanja i nade da ovaj puta nece biti tako, ali oprez nije nikada suvisan…………..tim prije sto se i Toma Nikolic i Ivica Dacic ne odricu “PUTA BEZ ALTERNATIVE”!!!!!!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *