26. jul – Koštunica: Osujetili smo pogubnu politiku DS

BEOGRAD – Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da je ta stranka ispunila važan cilj time što je “sklonila pogubnu politiku Demokratske stranke (DS)” da EU nema alternativu.

“Za nas je bio važan cilj da sklonimo pogubnu politiku DS da EU nema alternativu, koja je pretila da Srbiji nanese ozbiljnu i dugoročnu stetu”, kazao je Koštunica je u intervjuu za “Danas”, povodom 20 godina rada DSS-a.

Koštunica je kao uspeh svoje stranke ocenio i to što je postignut dogovor sa Srpskom naprednom strankom da neće biti promene Ustava bez saglasnosti DSS.

Prema oceni Koštunice, ključni razlog za to što je DSS zaobiđena prilikom razgovora o formiranju nove vlade jeste zalaganje stranke čiji je lider za političku i vojnu neutralnost Srbije.

Upitan da li je u sadašnjim okolnostima moguće postizanje političkog konsenzusa o Kosovu i Metohiji, na kome insistira novi predsednik Srbije, Koštunica je naveo da je DS 2008. godine razbila nacionalno jedinstvo u odbrani Kosova i da je tada uspostavljena nova politika da EU nema alternativu, te da će trebati mnogo truda da se ponovo uspostavi to jedinstvo.

Koštunica je ocenio i da DSS ima sigurnu i veliku budućnost, jer je to, kako je rekao, stranka koja ima dvadesetogodišnje iskustvo državotvorne politike, koja je prošla mnoga i velika iskušenja, koja je uvek i po svaku cenu bila na strani svog naroda.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *