26. јул – Коштуница: Осујетили смо погубну политику ДС

БЕОГРАД – Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница изјавио је да је та странка испунила важан циљ тиме што је “склонила погубну политику Демократске странке (ДС)” да ЕУ нема алтернативу.

“За нас је био важан циљ да склонимо погубну политику ДС да ЕУ нема алтернативу, која је претила да Србији нанесе озбиљну и дугорочну стету”, казао је Коштуница је у интервјуу за “Данас”, поводом 20 година рада ДСС-а.

Коштуница је као успех своје странке оценио и то што је постигнут договор са Српском напредном странком да неће бити промене Устава без сагласности ДСС.

Према оцени Коштунице, кључни разлог за то што је ДСС заобиђена приликом разговора о формирању нове владе јесте залагање странке чији је лидер за политичку и војну неутралност Србије.

Упитан да ли је у садашњим околностима могуће постизање политичког консензуса о Косову и Метохији, на коме инсистира нови председник Србије, Коштуница је навео да је ДС 2008. године разбила национално јединство у одбрани Косова и да је тада успостављена нова политика да ЕУ нема алтернативу, те да ће требати много труда да се поново успостави то јединство.

Коштуница је оценио и да ДСС има сигурну и велику будућност, јер је то, како је рекао, странка која има двадесетогодишње искуство државотворне политике, која је прошла многа и велика искушења, која је увек и по сваку цену била на страни свог народа.

Извор: РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *