25. јул – Вулин: Са Србима са Космета до решења проблема

БЕОГРАД – Решавање питања Косова и Метохије (КиМ) је приоритетно за државу Србију и Срби са Космета у томе морају да учествују, у циљу опстанка и повратка Срба, изјавио је будући директор владине канцеларије за КиМ у влади Србије Александар Вулин.

Вулин је нагласио да је јединствена државна политика према Космету императив и да у наставак дијалога Београда и Приштине морају бити укључени и Срби са Космета који до сада нису били део преговора.

На питање да ли ће Београд укинути новоизабране општине Звечан и Зубин Поток, Вулин је у интревјуу данашњој “Политици” одговорио контрапитањем:”Ко сам ја да укидам општине”.
“Општепознати став државе је да су српске институције на Космету легалне и легитимне и држава неће радити ништа што се коси са Уставом и законима Републике Србије”, рекао је Вулин.

Он је запитао како можемо укидати институције које су сачувале српски народ у изузетно тешким условима. Српске институције на КиМ нису паралелне, а ако оне постоје то су онда институције Хашима Тачија, а ми њихов утицај морамо маргинализовати, оценио је будући шеф канцеларије за КиМ.

Вулин је предлог одлазећег министра за КиМ Горана Богдановића да се укине 50 одсто косовског додатка оценио “злонамерном изјавом већ бившег министра”.
“Тај додатак ћемо укинути онда када на улицама Космета не буде ниједног тенка, када у Приштини не буде РОСУ, онда када хеликоптери Приштине и Кфора не буду надлетали српско небо”, рекао је Вулин.

Извор: Танјуг

2 коментара

 1. Gos, Vulin mora i treba da sluša vapaje braće u okupiranom
  KOSMETU.Za Srbiju i njenu vladu Kosmet je deo Srbije pod privremenom upravom UN. To što su Šiptari proglasili nezavisnos
  nemože Srbija priznati,ona mora građanima Srbije obezbediti miran
  i spokojan život na celoj teritoriji Srbije.Srbija mora na dnevi
  red staviti i AVNOJSKE NEZAKONITE ODLUKE rušenja državnog poretka
  u revoluciji.Neko će reći da je kasno nikad nije kasno braniti
  državnu celinu koja je međunarodno bila priznata. Nema spokoja
  dok istina nebude vladala SILA NIKAD NIJE ISTINA ,tako i komunistčki krojač SRBSKOG ETNIČKOG PROSTORA nesme biti priznat.

 2. Радосав

  @Radoslav
  Доцкан! У протеклих 12-13 година сви избегли Срби са Космета су распродали своју непокретну имовину коју су тамо имали. И то су је распродали уз благослов државе која је била незаинтересована да откупи ту имовину да је не би Шиптари откупили. Напротив, држава је омогућила мешетарима и фукарама који су располагали катастарским књигама да за дебели мито издају поседовне листове и тако на криминалан начин допринесу за навек отуђивању српске имовине.
  Како повратити Косово кад на њему нема Срба?
  Ускоро их неће бити ни у Шумадији. Нити се ко жени, нити удаје, нити се деца рађају. Црни дани иду Србима и Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *