24. јул – Вучић: Шта су паралелне институције?

БЕОГРАД – Лидер Српске напредне странке Александар Вучић оценио је данас да је, у сусрет наставку преговора о питању Косова и Метохије, потребно прецизно утврдити шта ко сматра паралелним институцијама, али и испунити преузете обавезе.

“Одређене ствари које је претходна влада договорила мораћемо да испунимо. А није их лако испунити. Да је било лако, они би то урадили. Они су неке ствари обећали да би добили подршку за изборе, а онда ништа нису испунили” рекао је Вучић.

Он је нагласио да се постигнути договори морају испунити:

“Ми морамо то да испунимо зато што је то обавеза државе, а држава не почиње и не завршава се са нама. Многе ствари неће бити лаке. То се мора знати, хоћу да будем искрен и поштен према грађанима, нећу да их лажем”, подвукао је Вучић.

На питање да ли ће Србија, зарад добијања датума почетка преговора са ЕУ морати да пристане на отварање представништва Београда у Приштини и обратно, Вучић је рекао:

“Нисмо то чули”, али је додао да су и много мањи захтеви тешки за Србију.

Вучић је навео да се мора прецизирати шта ко мисли под термином “паралелне институције”:

“Треба видети шта је то без чега држава Србија не може и без чега не могу Срби на Косову и шта је то где ми можемо да учинимо уступак, али и шта је то где мора и албанска страна да учини уступак”.

Он је нагласио да се у разговорима о Косову не могу тражити уступци само од једне стране.

“Србија неће признати независност Косова. Да би дошли до задовољавајућег решења, потребно је да тим решењем и Срби и Албанци буду једнако незадовољни, са једне стране, и да и Срби и Албанци буду једнако задовољни, са друге стране. Ако се та формула не буде поштовала, већ једни добију све, а други не – решења неће бити” рекао је лидер напредњака.

Извор: Танјуг, РТВ

2 коментара

 1. Gospodine Vučiću uzurpatori su stvorili paralelne linije vlasti.
  Srbija nigde nije uzurpirala, otela tuđe došli su Šiptari masovno
  tokom drugog svetskog rata i celo vreme AVNOJSKE JUGOSLAVIJE.
  NATO IMPERIJA traži rat Nato imperija traži sirovine za vojnu
  industriju Nato imperija traži nove vojnike koji će ginuti za
  imperiju. Priznati činovničke potpise jednako je izdaju što
  VI sigurno nećete prhvatiti i ućestvovati u izdaji. Zaledite
  Kometski problem i okrenite politiku na onu stranu odakle nam
  stalno stiže pomoć u vezi Kosova i Metohije a to je jedino RUSIJA.Vaši putevi u Wašington razumem ali čuvajte se JENKIJA.

 2. ono sto jeste tacno, vucic je upravo rekao:
  u mirnom resenju problema kosova i metohije, poci od cinjenice neosporne za obe strane, a to je: – otcepljenje teritorije, koje je nelegalno nasilno i nepriznato u un, i- nepriznavanje drzave kosovo od strane jednog sagovornika – srbje (kao i vecine clanica un).
  jedino takav pristup pregovorima, dace rezultat u kome su obe strane po nesto ustupile, a bice korisno za svakodnevni zivot svih gradjana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *