23. јул – ДСС: Министарство за Космет треба да остане

БЕОГРАД – Портпарол Демократске странке Србије (ДСС) Петар Петковић изјавио је данас да ДСС сматра да влада треба да има и министарство за Косово и Метохију, јер се за то залажу и Срби из јужне српске покрајине.

Петковић је на редовној конференцији за новинаре рекао да ће ДСС о томе више говорити током скупштинске расправе о Закону о влади, а није желео да коментарише ни најаву да ће за првог човека владине Канцеларије за Косово и Метохију бити именован лидер Покрета социјалиста Александар Вулин.

По његовим речима, ДСС ће сачекати да људи који ће преузети одређене области почну да раде, па ће тада реаговати, у складу са њиховим деловањем.

Петковић је рекао и да ће Демократска странка Србије бити одговорна опозиција, која ће деловати у складу са интересима Србије. “Ако деловањем владе буду угрожени интереси Србије, ми ћемо реаговати. И нећемо само критиковати, већ ћемо уз критику предлагати и предлоге решења проблема”, рекао је портпарол ДСС-а.

Петковић је најавио и да ће у четвртак, 26. јуна, бити одржана свечана седница Главног одбора ДСС, пошто се тог дана навршава 20 година од оснивања Демократске странке Србије.

У петак ће бити представљена и књига “Искуство државотворне политике – 20 година ДСС-а”, у којој је на 536 страна, како је рекао, сакупљена државотворна политика ДСС-а.

“ДСС је данас једина странка која учешће у политичком животу доживаљава као дужност према Србији и свом народу, а не као могућност да се странка по сваку цену дочепа власти”, рекао је Петковић и додао да ДСС одликују доследност и одговорност.

Он је навео да су речи из оснивачке декларације ДСС-а – “Без начела нема демократије. Демократски поредак је сав саткан од политичких начела”, и данас актуелне као и пре 20 година.

“У складу са тим, ДСС ће остати привржена начелу политичке неутралности, за које ће се у Скупштини Србије једина залагати”, рекао је Петковић.

Он је подсетио да је захваљујући залагању Демократске странке Србије и њеног лидера Војислава Коштунице усвојен Устав, за који се, како је рекао, данас јасно показује да представља брану дезинтеграцији државе Србије.

Извор: Танјуг, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *