18. јул – Петиција против споразума из Брисела

Представници три удружења са Косова покренули су у Косовској Митровици петицију за поништење споразума постигнутих у Бриселу у дијалогу Београда и Приштине, јер су, како кажу, противуставни, речено је на конференцији за новинаре у Београду.

Удружења грађана Народни покрет “Отаџбина”, Стара Србија и Друштво српско-словенске солидарности ће петицију, коју је од 12. јула до сада потписало више од 9.000 грађана Косова, предати председнику Србије Томиславу Николићу и представницима будуће владе.

Представник Народног покрета “Отаџбина” из Косовске Митровице Игор Војиновић је истакао да су проблеми на Косову последице споразума из Брисела.

“За све проблеме које сте чули, за погибије, убијања и прогањања су криви споразуми које је потписао Борислав Стефановић и Едита Тахири, зато што је тим споразумима омогућио квази институцијама Косова да примењују своја правила и своје такозване законе”, рекао је Војиновић.

Војиновић је истакао да “свако слово” споразума нарушава законе и Устав РС и навео да се од данас потписивање петиције спроводи и у другим деловима Косова.

“Томислав Николић се заклео да ће поништити те споразуме и очекујемо да ће испунити то обећање”, рекао је Војиновић и оценио да уколико нова влада потврди споразуме из Брисела, Николић неће бити председник ни у Косовској Митровици ни у Београду.

Представник Друштва српско-словенске солидрности из Косовске Митровице Владимир Ракић је казао да представници ова три удружења не искључују могућност да се обрате Уставном суду.

“Борислав Стефановић нас је довео у ситуацију да нам узимају лична документа, саобраћајне и возачке дозволе и тера нас ка Приштини, да узмемо шиптарска документа”, рекао је Ракић.

Он је навео да је циљ да се прикупи најмање 30.000 потписа које ће предати председнику Србије, новом председнику Владе и Скупштине.

“Наш задатак је да однесемо потписе и упозоримо, а надамо се да влада неће потврдити споразуме који су штетни и нису у складу са Уставом”, додао је Ракић.

Извор: РТС

Један коментар

  1. Braćo Srbi samo složni i sa braćom Rusima možemo do pobede
    stići.Pregovori sa okupatorom treba odmah prekinuti i stanje
    zalediti.To VI braćo sa SVETOTOG KOSMETA NIKOLIĆU KAŽITE.
    Danas sutra može biti kasno okupatoru i Šiptarima se žuri.
    Čuvajte leđa!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *