17. јул – Савет безбедности иза затворених врата о КосМету

ЊУЈОРК – Савет безбедности Уједињених нација (УН) вечерас на затвореној седници има консултације о УНМИК-у, пише на сајту светске организације.

Седница је почела у 21:00 сати по средњеевропском времену.

Радио-телевизија Србије је вечерас објавила да су теме те седнице “убиства двојице Срба и притисци на повратнике, …стање на Косову, посебно недавне посете сиријских побуњеника и представника нових либијских власти Приштини”.

Неки од медија у Србији су половином маја писали да извештаји Министарства спољних послова Русије указују да се сиријски побуњеници обучавају на Косову, код некадашњих припадника бивше ОВК, “стварајући базу међународног тероризма”.

Русија ће на вечерашњој седници Савета безбедности УН изнети “озбиљну забринутост због најава да би борци из Либије и Сирије могли бити увежбавани на Косову, а да ће, заузврат, Триполи после формирања нове владе признати независност Косова, као и да ће, после свргавања режима Башара ал Асада, истим путем поћи и Дамаск”, тврди РТС.

Заменик руског амбасадора при УН, Саша Панкин је инсистирао на расветљавању недавних убиства двојице Срба на Косову, али и на истрази застрашивања српских повратника на Косово, рекао је извор у УН за Интернет портал РТС.

Извор: Бета, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *