10. јул – Дачић: Нова влада са 15 ресора

БЕОГРАД – Мандатар за састав нове владе Ивица Дачић потврдио је данас да ће будућа влада имати 15 ресора и да ће они бити подељени по формули осам за СНС, пет коалиције СПС-ПУПС-ЈС и два УРС.

Он је кадровска решења за ресоре најавио као следећу фазу пошто је утврђена политичка платформа будуће владе, истакавши да предстоје разговори са појединим институцијама које су заинтересоване за постојање одређених министарстава или за спајања појединих.

Дачић је на конференцији за новинаре после потписивања коалциионог споразума исаткао да ће коалиција СПС-ПУПС-ЈС имати пет министарстава и да ће о расподели разговарати са лидером напредњака Александром Вучићем, с озбиром да су та и коалиција коју предводи СНС највеће.

Ресори које ће водити трећи коалцииони партнер УРС су већ познати, подсетио је Дачић.
“Наша коалиција ће водити пет ресора и на тај посао не гледамо као посебна странка већ као коалиција. У оквиру тога ПУПС ће водити социјалну политику”, открио је Дачић.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић раније је рекао да ће УРС у новој влади водити ресоре европске интеграције, финансије и привреду и регионални развој и локалну самоуправу.

Новинаре је занимало како се није разговарало о ресорима пошто је лидер НС Велимир Илић раније данас рекао да ће бити министар у влади.

На то је одговорио Вучић рекавши да је Илић разговарао са њим али да он и Дачић о тој теми још нису разговарали.
“То ћемо утврдити пре седнице главног одбора која би требало да буде 16. или 17 јула. Један ће ресор припасти НС, док ће сва остала минситарства која нам по коалиционом споразуму припадају водити или неко из СНС, или ће то бити нестраначке личности и стручњаци, како смо то и обећали”, казао је Вучић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *