02. јул – Крај надзиране независности Косова

ПРИШТИНА – Међународна управљачка група ће на састанку у Бечу у понедељак донети одлуку да од септембра престане да надзире независност Косова, пишу приштински медији.

То ће се, према приштинским медијима, догодити независно што пакет међународног посредника Мартија Ахтисарија није до краја испуњен, посебно део који се односи на формирање нове општине Северна Митровица и што у том делу још не функционишу све институције Косова.

До краја септембра институције Косова, пре свега треба да усвоји све закона и да изврши измене Устава које се односе на овлашћења МЦК.

“На састанку 2. јула земље које су признале Косово треба да изјаве да је Косово остварило највећи део међународних критеријума да може да функционише као независна држава без међународног надзора”, пише дневник “Експрес”.

Извор: Бета

4 коментара

  1. Špindeleger, izjavio na jesen puni suverenitet Kosovu a vi samo i dalje gurajte Srbiju u EU pa tvrdite da nema alternativu , ostat će Srbija bez Vojvodine , Sanđaka ( Raške oblasti ) i još nekih delova. Umesto čvrsti savez sa Rusijom i Kinom i da oni budu temelj obrane Kosova a zapadu se zahvaliti na stalnim pritiscima i ucenama neka za to potraže druge luzere.

  2. Cestitam Stefanovicu, Tadicu, Bogdanovicu i svim ostalima koji su se slavno borile za Kosovo!

  3. PS Ne razumem, zasto je narod uvek izasao na ulici i se glasno i jasno borio protiv gore navedenih osoba i njihovom trudu pa doprinosom.

  4. → UNMIK ≠ ISG !

    [„United Nations Interim Administration Mission in Kosovo (UNMIK)“ ≠ „International Steering Group for Kosovo (ISG)“]

    Države članice „International Steering Group for Kosovo (ISG)“:

    Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Republika Irska, Italija, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Poljska, Slovenija, Švedska, Švajcarska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *