Томини гафови

Пише Милорад Вучелић

Економски стручњаци нам свакодневно, поткрепљено подацима и доказима, саопштавају да је Србија у катастрофалној економској ситуацији. Сви ти пусти стручњаци, на челу са Фискалним саветом,  као заливени су ћутали неколико месеци, у нади да ће жутима помоћи да буду реизабрани. Нико од њих данашњу рецесију не доводи ни у какву везу са Европском унијом, нити са нашим дојучерашњим режимом и путем без алтернативе којим „ми крочимо смело“. Напротив, за политичаре и експерте који су државу довели до саме ивице банкрота, то је само препорука да се поново докопају власти и нас тако дотуку.
Посебно је занимљиво што се ниједна од предложених мера и решења не доводе ни у какву везу са ЕУ и оним што се од ње у овом суноврату очекује. Већ месецима нико да помене шта се и колико из ЕУ нуди! И зашто, рецимо,  нико ни да помене оне већ фамозне приступне фондове који су нам се својевремено на главу попели? Нико ни да зуцне о свим користима које смо имали због потписивања ССП-еа или обарања Коштуничине владе. Ни речи о толиким предностима које би морао имати неко са часним именом Кандидата – као круном успеха наше владе. Замислите само слику у којој се виде социјалне, националне, економске и државне развалине једне земље, а на свему томе блиста круна кандидата за ЕУ!

 

Неко би извео закључак да бриселска администрација ћути и посматра шта се овде дешава. Ако га уопште има, тај неко би грдно погрешио, јер разни функционери и представници и представнице ЕУ просто не заклапају уста када је Србија у питању. Нема сата без Дежера, Лајчака, Дорис Пак, Кети Ештон и Бароса… Али њих уопште не занима како се у Србији живи. Њих уопште не занима шта се и како у Србији ради. Не осећају се одговорним за стање ове државе и нације, што се њих тиче могли бисмо да поцркамо. Намерно сам употребио глагол „цркавати“, јер они на нас не гледају као на смртне људе већ на створове којима припада цркавање. Није њих уопште брига што су овде безмало сва основна људска права угрожена, што су медији поробљени, што је судство скаредно лоше, што се неосновани притвори претварају у затворске и судске казне, што су тужилаштва и судови под политичким диктатом, што је сиромаштво достигло фантастичне размере, што банке пљачкају народ. То њих не интересује и поводом тога немају шта да кажу.
Шта њих у Србији уопште интересује?
Интересује их, пре и изнад свега, да Србија настави са политиком признавања Косова кроз тобожњи дијалог о техничким питањима, као што је то било у протекле четири године. Мора се наставити тим путем и преко тог крвавог моста који вас гледа са насловне стране овог броја „Печата“.
Животно су ови бриселски чиновници заинтересовани да Србији наметну хашко виђење историје. Најгоре медијске антисрпске пропагандне обмане и преваре Хашки трибунал покушава својим срамним и неутемељеним пресудама да претвори у коначне историјске оцене и истине. То је прави покушај прекрајања историје, по којем се делић образложења пресуде једном српском официру претвара у необориву чињеницу. На стотине докумената и чињеница потврђују да је прича о Сребреници заснована на лажима и фалсификатима. Ускоро ћемо, највероватније,  објавити и свеобухватнији и шири прилог овом доказивању.
Српски режим је у протекле четири године дао огромни допринос успостављању ових лажи као општеважећих. То је режим учинио и када је донео скупштинску Декларацију о Сребреници, која просто дозива оне који говоре о Републици Српској као „геноцидној творевини“.  И који такође траже централизовање БиХ, а што их данас препоручује да буду у власти у Србији.
Нема коме се Борис Тадић у име Србије није извинио. Није само тамо где није стигао. Лоше последице овакве политике извињавања и оптуживања српског народа данас су много видљивије него онда када их је чинио. Он је толико навикао наше (нове) суседе да је Србија за све крива, да они просто неће да прихвате да уопште постоји српско становиште. Најдрастичније то показују хрватски медији и политичари. Њима који су отворено и доследно прихватили НДХ као легитимну државну творевину коју су само кварила два три камиона усташа, како би то рекао Мирослав Крлежа, уопште и логично не смета што је у њима и нама суседној Мађарској велики јунак Хорти Миклош. Неко ће рећи да ту нема места чуђењу, јер што би некоме сметао Хорти када му не смета Анте Павелић. Тачно је да ту нема места чуђењу, али је исто тако јасно да нико од хрватских званичника,  прихватао или не прихватао Павелића и Хортија, нема право да испоставља срамне захтеве и услове српском председнику Томиславу Николићу. Те мора да се одрекне четништва, те мора да каже да у Вуковару нису живели Срби, те мора ово, те мора оно. Па, ако је та грађевина коју је својим безбројним и бесмисленим извињавањима изградио Тадић толико јака, како је може угрозити неколико изјава новог председника? Јосиповићу смета Николић, али прија му Јахјага. За разлику од њега, она се куне да нема територијалне претензије према Србији!
Поново се потеже и помирење, реч и појам који почива искључиво на лажима, фалсификатима и насилно произведеним српским кривицама и ускраћивању права Србима да уопште имају своје становиште. Толико се тај став подразумева и поунутрашњује, како би рекао Мило Ломпар, да се у телевизијском преносу тениског меча поставља питање да ли ће Новак Ђоковић говорити на енглеском или француском, али кад он проговори српски, каже се да је говорио на „нашем језику“. Поново се, баш као некада, о свим великим светским писцима и државницима говори као енглеским, руским, француским, али када дођу на ред Иво Андрић или Милош Црњански, онда се напомене да је реч о „нашем књижевнику“. Када је пак Његош у питању, може се прочитати „црногорски владика и песник“!
Мир и сарадња у региону наставља да окупира ЕУ функционере. А тај мир  значи и подразумева само то да се Косово учини независном државом, а да остатак Србије, без гласа од себе, пристане на меку окупацију. Јер, како би иначе било  могуће да  мир граде они који баштине Павелића, Хортија или Јашарија, и да се мир успоставља на окрвављеним српским мостовима.
Одиста је бестидно што је председник ДС-а за недолазак „Данијелија“ у Србију окривио Томислава Николића и његов избор на место шефа државе. Био је то јадан покушај да се једно лажно изборно обећање свали другом на плећа. Узгред буди речено,  „Данијели“ је отишао у Сисак уместо у Смедерево и Шабац, а Тадић је наступио не као српски политичар већ као представник компаније „Данијели“ .
Медији и политичари у Србији углавном неће да прихвате чињеницу да је Томислав Николић председник Републике Србије. Обрушавају се на њега немилице, баш као и немачки војници на Србе на Косову. У најбољем случају, Николићеви ставови  третирају се као – гафови.
Атакујући на Николића, они  призивају Брисел да га што пре поправи. Уздају се у могућност да у Брисел отпутује Николић, а да се из Брисела врати Тадић.

 

12 коментара

 1. … ‘Evropa’ se, od “decka koji obecava” – otkriva kao baba (Djekna ?) – koja mnogo izvoljeva ?! Trebalo bi im objasniti sta znaci “kol’ko novca – tol’ko muzike” ?! A ko ne daju (ili nemaju) ‘novce’ – onda da cute vise jednom !? Naravno, ti novci, koje trace na razne NVO se ne racunaju (“promasena investicija” ?!)

 2. PEČAT ŠIRI ISTINU!!
  Gos, Vučeliću sve ste i lepo pobrojali ali jednog nema onog čuvenog”JANEZA” Jelka Kacina. Svi su oni deo organizivanog tima
  za nadzor neprdvidljivih SRBA. Ustanika, prevratnika”ubica” 27
  Martovaca,IB ovaca,I,T,Dalje. Njih neinteresuje napredak Srbije i
  njenih građana, oni traže da Srbi samo klimaju glavom za odobravanje bez prava na razmišljanje i imati svoj stav,kakvu
  državu želimo i skim saradnju imati. Tomislav Nikoljić sin
  Šumadije nije po volji: Brisela,Vašingtona i političara dela
  kruga dvojke.Tomislav Nikolić je bio prvo u Moskvi pa sad ide u
  Brisel,očekivati je da se vrati mnogo snažniji,ubedljiviji u
  odbrani srpskih državnih interesa.Srbija konačno čeka ko će reći
  dosta svim ovim imenima a i ovima ovde,što su na jaslama NATO
  IMPERIJE.

 3. Svaka Vam cast g-ne Vucelic. Zadovoljstvo mi je citati Vase komentare .

 4. Gospodine Vucelicu, sa aspekta nekoga ko ne zeli ni delic od onoga sto nudi Evropa, potpuno ste u pravu. Ali, Evropa nam i ne nudi nista, niti nam je ikada nudila nesto sto bi predstavljalo velikodusni gest nakaradne, dekadentne, gramzive i kapitalisticki ustrojene Evrope. Pogresna percepcija evrointegracija je ono sto unistava nas stav o Evropi i svetu, a samim tim i pogresan stav o nama samima. Evropa nam je jedino nudila model ustrojstva drzave u kojoj ce vladati pravo, jednakost i sve ono sto Vi nabrajate kao pogresne rezultate rada svih vlada do sada. Kada bi novinari, ljudi od pera, rezimski ili samostalni, svejedno je, poceli da govore o standardima potrebnim da u Srbiji zazive uspravni i ponosni Srbi, onda bi svi videli da Evropa u sustini ne nudi nista. Onda bi narod shvatio da je potpuno iluzorno ocekivati od Evropskih zemalja novac, investicije, blagostanje, rezultate izbora. U ovakvoj drzavi postoje dve vrste ljudi. Prvi su oni koji lazu, a drugi su oni koji slusaju te lazi. Srbija, ukoliko zeli napred, mora se osloboditi i jednih i drugih. Pitace neko, pa ko ce ostati u Srbiji? Ukoliko bih zeleo biti zajedljiv, odgovorio bih” Verovatno niko”. Ali ostali bi svi. Ostali bi i oni koji lazu, samo bi prestali da lazu i ostali bi oni koji slusaju lazi, samo bi poceli da slusaju istinu. Govorite o nekakvim merama za oporavak Srbije. Kao, neko se sada setio da bi trebalo da postoji fiskalni savet. Neko se setio da valja malo pristedeti. A ko nam o svemu tome govori? Govori bajatovic, koji prema nekim podacima prima milion i sedamsto hiljada dinara svakog meseca. Govori o stednjama u zdravstvu, prosveti i gde sve ne, ali ni jednom recju ne govori o stednji na sopstvenoj plati. I sta god napisali, uvek ce biti ono sto je ido sada bilo. Srbija nece mrdnuti ni korak napred dok na njenom celu sede licemerni politicari koji radi svojih licnih interesa iz dana u dan poklanjaju narodno bogatstvo. Premalo je prostora nabrajati sve ono sto smo sami upropastili. Nemojte uporno prozivati evropske zvanicnike. Oni nam nikada nisu obecali nista, niti ce nam obezbediti blagostanje. Setite se da Srbi imaju jako lepu poslovicu za takvo stanje” SILOM BABA U RAJ NE IDE.

 5. Ovim tekstom je na najbolje mogući način razobličena uloga čelnika EU i ogavnog Haškog tribunala. Hvala g. Vučeliću.

 6. Ova sa oskrnavljenim srpskim imenon (Jag-h-a) se kune kako nema pretenzija prema Srbiji, zato sto Kosmet smatra nekom svojom svojinom. H!

 7. Не знам зашто али нисам сигуран у Тому или дибро скрива и свог посла ради или је отворен (ако жели у Европу ) онда је наиван и ………! Европи треба нова држава робовска која плива и гуши се у дуговима а јефтину радну снагу за прљаву индустрију , руде ђабе , куниће за испитивање у западним лабораторијама . Ако Томо жели у Европу то чека Србе и Србију. Нек изволи , нисам сигуран да то види да му стара смрдљива олигархија воду мути а он их узима за партнере ….. Нема ту ни помака ни Слободне Србије а ни слободних Српских Држава ако их у владу узима они ће политику исту водити а он ће да ћути и гледа ко теле у шарена врата !

 8. Sve je ovo jasno odavno svima.Kao objašnjavate toliku pohlepu Srba za vlašću, da se može spojiti sa nespojivim.Da li je neko normalan ovde da želi vlast u Srbiji koja je bankrotirala, pa ceo svet kriv što je naša zemlja najiskorumpiranija, sa nepoštenim i nečasnim ljudima koji su je doveli do propasti.Zamislite vlast koja uništi sopstveni narod zarad alavosti za novcem, pa se posle čudite kako su nas bombardovali, a šta ovi rade…

 9. Nije istorija ono što se dešavalo već ono ŠTO JE ZAPISANO U STAROM RIMU I GRČKOJ.Uglavnom su laži ali ih danas DECA uče kao istorijska FAKTA.I HAG će napisati ,uz našu pomoć,istoriju ,LAŽNU,ali će ih DECA učiti kao FAKTA.HAG će Srbima naneti više ZLA nego bilo ko drugi u ISTORIJI.Upamet se Srbi.

 10. Gospodine Vucelicu, sjajno ste sve kazali o istini i pozadini tog bolesnog trcanja za clanstvom u EU.Mi smo ponizeni kao narod do besmisla.Oduzeto nam je cak i nase dostojanstvo za koje su ginule generacije nasih casnih predaka.To je uradila tv.demokartska vlast.Vukcevica zanimaju jataci generala Mladica ali ga ne zanimaju kriminalci ni korumpirani drzavni sluzbenici, niti kako prezivljava ovaj narod.U ovoj zemlji je najjeftiniji ljudski zivot.Svako moze da ti ga nekaznjeno uzme.Deca su nam rasuta po svetu jer ovde nema zivota.Mi stariji smo osudjeni na polako umiranje, sta od besparice a sta od nebrige ove drzave.Sve je u rasulu.Ali se ipak pitam:zasto ovaj narod cuti?!?

 11. Elliot Ness Chikago

  Gospodine ako covek 12 godina slusa budale onda i sam postane budalom,citiracuJ.Ducica”Nepotizam je bila jedna od najvecih njihovih beda, u duhovnom vise negou matrijalno pogledu. Samim sticajem prilika vladari su okruzeni ljudima koji nikad ne govore istinu, il bar ne celu.Oni vide okolo sebe sam dve vrste ljudi.Obe vrste skrusene i nicice pognute:jedne koje uvek nesto mole i druge koji uvek nekg klevetaju.Ziveci izvan zivota ostalih ljudi, oni zive od onog sto im se kaze,Zato poznaju svet samo kroz druge i preko drugih.Nema nacina da poznaju prave prijatelja ni prave neprijatelje.Redovno su imali drustvo koje im se samo nametnulo, a nikad ono koje su sami izabrali.Kad su bili sa drugim ljudima, bili su svagda sa gorima od sebe;A ako su se takvih ljudi, oni su ziveli medju fantomima koji su bili opasniji savetnici nego nagori ljudi.Mi dobro znamo ko su mu savetnici ali zeleo sam citirati velikog pisca da Srbi vide da se nista nemenja sem imena ljudi.Istorija je kao moda ona se ponavlja.Ovom prvom se udesavaju svi govori i razgovori ali ti isti se smeju narodu kao da medju narodom nema bas nikog da razume ovu njihovu prljavu politiku.Neznam neko je davno rekao ako nemas morala onda idi u politiku.I sami ovi izbori i prazni listici su najveci zvizduk Tadicu i njegovoj propaloj politici.Ne mrzim nikoga, ne pripadam ni jednoj politickoj opciji ali u Srbiji nema politicke elite sve je to pokupljeno po coskovima.Zamislite predsednik drzave a kao gradjanin bi trebao da imam nekog respekta i postovanja, samo to postovanje treba zasluziti, kaze narod da bi cenio necije vrline moras i sam nesto posedovati.Sta vredi narodu vrline kad ih nema onaj koji bi trebao da ih poseduje.Milan Lainovic je prepesacio Srbij pricao sa ljudima ovi idu po stalama pa razgovaraju sa teladima, ko zna mozda stoka razume sto narod nerazume.Na radio fokusu je bio komentar Tadic usao kod domacina u stalu a tele progutalo repu,Domacica sva uplasena objasnjavala veterinaru pa se toliko zbunila da ni danas neznam ko je stvarno ptogutao repu.Neznam samo kako pravo ima veze sa Poljoprivredom ili ortopedija sa gradjevinom,glup covek ce uvek naci glupljeg koji ce da muse divi.Ovima teba uvekj tudja pamet jer svoju nemaju,Kinezkaze pomoci ti mogu samo onoliko koliko si spreman sam sebi da pomognes.Zalosno je to prosjacenje po svetu, a to je iz razloga sto za nista nemaju resenje, jos jkad rece ja sam iz intelektualne porodice.Zato ovako sve i ide jer se u zivotu nikad nije trebalo naprezati.Kako je biografija ispeglana za poslednje izbore bolj je i od Naveceg sina naroda i narodnosti.Gospodine Vucelicu,Pecat, Geopolitika NIn i Vreme su revije koje rado citam, sve ostalo se moze staviti Tu i Tamo.

 12. Elliot Ness Chikago

  P.S u gornjem tekstu nisam mislio na Nikolica vec na bivseg predsednika.Jos da dodam ne bi trebalo dozvoliti nikom da bude predsednik ko nije rodjen u Srbiji, ne trebaju nam mali Scepani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *