Сигурна влада за Чеду

Пише Миодраг Зарковић

Дирљива је брига Јелене Богавац за лидера ЛДП-а, као и брига Драгана Ђиласа за питања са којима нико не сме да  се суочи

 

Финансијери Чедомира Јовановића одавно свом политичком штићенику омогућавају да живи у раскошним некретнинама, многи би рекли вилама, али би млађаном лидеру Либерално-демократске партије у овом тренутку вероватно било много корисније да су му обезбедили једну сигурну кућу. Скромну, ако мора, али сигурну. У ту би кућу, да је било среће, па да му је доступна, сада могао да се склони од притисака вршених на њега.
Каквих притисака? Страшних, богами. Тако, барем, сведочи Јелена Богавац, по звању позоришни редитељ, позната – као и сви позоришни редитељи блиски бурлескној „другој Србији“ – по склоности ка обједињавању најразличитијих занимања, те стога у овдашњем етру често присутна као театро-психо-политико-културолошкиња (за оне којима и даље није јасно: то је женски род за познато и признато занимање названо Горчин Стојановић, само без фудбала, нормално; мада, ко зна). Стручњак Јелена Богавац је гостовала у „Хоћу да знам“ на „Б92“ у среду, 13. јуна, где је са водитељком Наташом Одаловић, али и гледалиштем, поделила потресна сазнања о угрожености Чедомира Јовановића, чију је листу иначе свесрдно подржала и на последњим изборима. Водитељка ју је питала шта мисли о „притисцима који се врше“ на Јовановића „са свих страна, почело је са Додиком, па се сад прелива у Србију преко Дачића“ и појаснила: „Мењати став према Косову, према Републици Српској, према разним другим стварима које се траже од Чедомира Јовановића.“
„То су страшни притисци, наравно“, узвратила је Јелена Богавац, уз израз лица редитељски наивно подешен на модел за згражавање над злехудом судбином Јовановића (колачење очију и забацивање главом у страну). Саме речи и израз лица, ипак, као да нису били довољни, па их је Јелена Богавац допунила пропратним уздахом, а тај уздах је одавао бригу тежу чак и од проклетих притисака што су пали на плећа Јелениног политичког предводника и прете да га сломе. Сва брига Драгана Ђиласа за обичан свет (то је брига због које је јуче шефовао Народном канцеларијом, данас Београдом, а сутра би и Србијом), плус сва брига Тома Зорића за правду, плус сва брига Вука Драшковића за трећу реч коју је научио у животу… све те три бриге заједно, па опет не би биле ни принети овој коју Јелена Богавац осећа за Јовановића.
Како је не разумети? Ко може да трпи то иживљавање над Јовановићем, од кога неки дрски људи траже да поштује Устав државе у чију извршну власт би да уђе? Како да Јеленино безгранично срце на задрхти док гледа Републику Српску како се љути на Јовановића само због тога што је непрестано назива геноцидном? Горчину би душа закукала (само када не би био заузет фудбалом ових дана), а камоли овој жени, пуној самилости и разумевања! Жени која зна да су притисци на Јовановића сигурно тежи од притисака на Томислава Николића око Сребренице и европске агенде и радикалског багажа! Жени свесној да су ти притисци свакако тежи него притисци против било каквог повратка Војислава Коштунице на власт или чак и близу ње!
Такву жену нико није морао да притиска да дође у емисију, која је јамачно без икаквог притиска додељена Наташи Одаловић, на телевизији којој ничији притисак никада није нимало помогао, а најмање када је добијала националну фреквенцију. Таквој жени није тешко да Јовановићев терет изнесе на светло дана управо у тој емисији. Таква жена зна да за Јовановића постоји само једна сигурна кућа – Влада.

***
Тек што је поново изабран за градоначелника Београда, Драган Ђилас гостовао је на Јавном сервису и овако се обратио водитељки:
„Када дођем код вас у емисију, знам да ме очекује десет незгодних питања.“
У тој емисији, међутим, није му било постављено ниједно. Као ни у једној емисији на Јавном сервису пре тога. Исто тако, ни у некој од других емисија у којима је Његово градоначелничко височанство имало милости да се појави. Тако да је, преузвишени градоначелниче, можда преостало једино да интервјуишете сами себе. Јер, од свих са којима уопште пристајете да разговарате, изгледа да једино ви знате тих десет незгодних питања, па ко вели, што да их држите у себи! Тежак је то терет и притисак, немојте да завршите као Чедомир Јовановић.

3 коментара

  1. Vidic Sladjana

    I sve ovo sto si napisao je uzalud, a znas li zasto? Zato sto su Srbi mazohisti, kada ih udaris po jednom oni okrenu drugi obraz.Mene boli sadasnja stvarnost toliko da bih iscupala srce da mogu. Koliko je ovakvih kao ja i ko bi me podrzao kada bih javno istupila.Onoga dana kada se Srbi vrate veri i Bogu tek tada ce da shvate da nije snaga u bombi vec u dusi i coveku. Nije nas savladao zapad vec nasa slabost i pohlepa.Ceda je lice i nalicje toga. Ja mu zelim dug zivot i jos duzu patnju.

  2. Ломитељ

    Нек` се јави онај који сумња у то да ће следећи председник/премијер Србије бити Ђилас. Устаљени токови су благо заталасани убацивањем дипломаца у воду али ће се и ти таласићи брзо смирити, а онда ваља наставити са неким ко је нешто гласнији али воли стари ток. Ђилас. Ко други. Оног, првопоменутог у тексту, нећу ни да коментаришем. О њему, опрости гос`н Зарковићу, је већ постало крајње дегутантно расправљати. И траг му је љигав…

  3. Onog momenta kada SRBIJA postane NORMALNA DRZAVA u pravom smislu te rijeci, Cedomir Jovanovic i njemu slicni biti ce smejsteni na sigurno, u jednu prostoriju 3 x 2 m sa tri bocna zida, i cetvrtom ,celonom stranom u celicnim resetkama sa celicnim vratima. Oni posebno sretni imati ce , na zidu, nasuprot celicnim vratima jedan veoma mali prozor, zasticen celicnim resetkama, sa kojega se moze vidjeti samo nebo.Radi njihove sigurnosti, imati ce oruzanu zastitu, 24h dnevno.Iz te prostorije Ceda nece izlaziti, po vlastitom izboru, iskljucivo radi vlastite sigurnosti, jer ostali gosti takvog smjestaja, iako mogu biti lopovi, ubice, prevaranti,…..ni one ne mogu da “provare” gadosti koje je Ceda cinio po nalogu svojih inostranih mentora i protiv zajednicke DRZAVE. Pa bi nekome moglo pasti svasta na pamet……….bolje ostati ziv i zdrav u svom sobicku….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *