Саудијска Арабија ће од Немачке купити 800 тенкова

Саудијска Арабија је почела преговоре са Немачком о куповини 800 тенкова Leopard 2. О томе је данас известио лист Билд.

Раније су Министарство одбране арапске краљевине и немачки произвођачи потписали уговор о испоруци 300 тенкова овог типа. При томе је закључење овог трговачког посла постало не само економско, већ политичко питање. Против овог споразума су иступили представници опозиције, а главни лобисти су му били савезни канцелар, министар спољних послова и министар одбране.

Од 1980. немачка влада је забранивала немачким компанијама испоручивати тенкове у Саудијску Арабију и други земљи Блиског истока, плашећи да ће они моћи бити искоришћени у рату против Израела.

Извор: Глас Русије

Један коментар

  1. Molio bih nepismene da ne lupetaju gluposti! U članku se potencira ugroženost Izraela od ove transakcije, što je notorna glupost! Ovog dila ne bi ni bilo da ga država Izrael nije podržala! Nema šanse! Ne boje se oni napada na sebe ovim tenkovima, jer znaju da se spremaju da napadnu Siriju sa njima! To je jedina istina, sve ostalo je CIA-ina propaganda! S.Arabija bi da preuzme štafetu bliskoistočnog policajca, u službi CIA. Tako da se ponovo vraćamo na ulogu Majke Rusije, u sudbinskom pitanju, hoće li da spasava jedinog saveznika u Mediteranu ili neće? Samo to je pitanje, jer sa Sirijom i Alavitima je svršeno! Smatram da će Rusija da aktivira svoje oružje na terenu i pretvori s.arabiju u prašinu, što će da dovede do toga da će ostali CIA-ini muslimanski kokošari u okruženju da podviju repove i zavežu svoje alkaidine gubice da ne prođu kao isti. Neko će morati za primer da “dobije po gubici”, da bi ostali shvatili poruku, koliko je opasno po život gurati “prst u oko” Majci Rusiji. Ovo je najizvesniji scenario događanja na B.Istoku i za to vam ne treba angažman gospodina Lazanjskog (koji je po meni jedini autoritet za ova pitanja).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.