Нови талас проглашен за службену музику Србије

Пише Павле Ћосић

Београд, 19. јун 2012. године (Бе92) – На јуче одржаном састанку Министарства културе Србије које још увек обавља своју дужност, донет је Закон по којем Нови талас, музички правац покренут крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година прошлог века постаје официјелни бренд српске музике.
На овај начин, сви актери бендова, као и појединачни извођачи које је критика сместила у овај правац добиће утростручене националне пензије, свима ће бити обезбеђена понека улица, сокак, пасаж, ћошак или ћорсокак у неком од градова Србије кад умру, а они најутицајнији, као што су Срђан Шапер, Небојша Крстић, Влада Дивљан, Срђан Гојковић Гиле, Бајага и остали који су се укључили у политички живот Демократске странке и ЛДП-а још за живота добиће споменике и виле у престижним деловима Београда.
„На овај корак одлучили смо се док још није касно“, изјавио је Пеђа Марковић и додао да се нада да ће овај Закон заживети, и једном заувек свима онима који тврде да још нека музика осим новоталасне вреди – заувек запушити уста.

Један коментар

  1. “… док још није касно…” – јер је више тих римтукитукијеваца страдало од дроге , него ми који ратовасмо од метака и граната!Они и данас :ГИНУ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *