Лешинари

Пише Александар Ђаја

Бомбардовали су Србију и окупирали КиМ како би „лешинари“ опљачкали богатство јужне српске покрајине. Шиптари су помислили како ће добити Косово, али им је сада јасно да ће добити – шипак!

 

Пензионисани амерички генерал Весли Кларк, који је био командант НАТО снага током бомбардовања СРЈ, затражио је од приштинских власти лиценцу за истраживање резерви угља од којих би се производила синтетичка нафта. Кларк, сада руководилац канадске енергетске корпорације „Евидити“, жели лиценцу да би извршио истраживања у западном делу Косова,  како би утврдио количине угља које би се касније претвориле у синтетичку нафту, пише портал „Јета не Косове“. Сељвете Грајчевци, из косовске Независне комисије за руднике и минерале, каже да се комисија сусрела са представницима компаније на Косову када је „Евидити“ затражила лиценцу, али би даљи поступак сходно законским прописима требало да оствари косовска влада.

ВИРТУЕЛНА ТВОРЕВИНА

[restrictedarea]

Каква „косовска влада“. Па, она је виртуелна криминална творевина и у стварности не постоји, као што ни резерве угља на Косову нису шиптарске, него српске! Међутим, не знам да ли због тога што у Србији влада нека врста политичког вакума до формирања нове владе, тек српски највиши званичници су на ову вест, објављену још 11. јуна, остали без реакције – иако тај генерал-ратни злочинац са „тужним дечјим лицем“ није бомбардовао и убијао „косовску владу“ – него грађане Србије и њихову децу! А то може да значи само једно: убица се вратио на место злочина да би као лешинар расчеречио остатке српског Косова и Метохије, које његови авиони нису до краја раскомадали! Као што рече коментатор на једном интернет форуму: „Облеће око балканске лешине и черупа шта год му треба!… Како га не мрзи сад да буде и предузимач на Косову, кад је у пензији? Лова до крова! Па да искористи још мало напаћени Балкан, да узме све што може и потрпа себи на рачуне – пошто му је ово досад такође било мало!“
И, тако, опет долазимо да правог лица и наличја НАТО злочина, под називом „Милосрдни анђео“ из 1999. године. Изгледа да  је Кларк знао оно што је већина нормалних и патриотски настројених грађана Србије знала (с изузетком неких ређих који су бомбардовање подржавали, па чак и тражили да се продужи, а неки од њих, после 5. октобра, под фирмом „бораца за демократију“, а против „диктатуре“ Слободана Милошевића и дошли на власт) – да је све била „крвава оперета“ у циљу бескрупулозне пљачке Србије и српског народа, на начин Дивљег запада! Али, исто тако долазимо и до правог лица и наличја НАТО-а какво се  показује и данас, на примеру Авганистана, Ирака, Либије, Египта, Ирана, Сирије. То је мултинационална, војно супериорна пљачкашка и „лешинарска“ организација под вођством САД-а, која под паролом „демократије“ хара, убија, пали и силује тамо где јој се народи својом војном силом не могу одупрети…

САНИТАРНИ ГЕТО БЕЗ ЕКОНОМИЈЕ
Бомбардовали су Србију и окупирали Косово и Метохију како би Весли Кларк и њему слични „лешинари“ опљачкали богатство јужне српске покрајине. На другој страни, Шиптари су помислили како ће добити Косово, али им је сада све јасније да ће добити – шипак! Јер, истина је сасвим другачија: данас на Косову добро живе само шиптарски криминалци и политичари (што му често дође на исто). Косово је данас, како је неко луцидно, али и трагично закључио, „санитарни гето без економије“!
Не би ме за то било брига да то није српска земља, да тамо не постоје вековне српске светиње, као и да на Косову и Метохији и даље не живе Срби. Истина, има их мало, али су одлучнији од нас овде којих има сто пута више! Јер, више је него срамно за нашу садашњу одлазећу, „техничку“ или назови како год хоћеш Владу, да сву енергију посвећује томе како да остане иста (односно, још гора, са Тадићем на челу!), а да истовремено стоји као парализована пред најновијим насиљем које примењује КФОР над голоруким Србима. Који руши барикаде, тобож зарад успостављања „слободе кретања“ – у делу земље Србије коју је претходно окупирао! Каквог ли цинизма…!?
Међутим, то не спречава Србе са севера Косова да поново увече, 16. јуна, поставе нове барикаде на магистралном путу Лепосавић – Приштина, у месту Рударе, у Општини Звечан, у знак протеста због затварања алтернативних путних праваца на северу Косова од стране КФОР-а. Али, не спречава ни војнике КФОР-а да већ исте ноћи постављене барикаде опет на силу уклоне. Очигледно је да шиптарске власти у сарадњи са „страном окупационом силом“ настоје да „снагом оружја“ усмере Србе на само један путни прелаз ка Србији, како би им одузимале таблице са српским регистарским ознакама. Али, оно што још више забрињава јесте најава Хашима Тачија да ће 2. јула, на састанку Међународне управљачке групе за Косово, бити донета одлука о окончању надгледане независности Косова. Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић каже: „МУГ (Међународна управљачка група) бежи са Косова пре него што дође до тоталног колапса!“
А куда ће да побегне српски народ са КиМ? И ко ће да га заштити? Нова влада Србије под руководством (народном вољом изабраног) СНС-а – или стара-нова Тадићева „франкенштајн  влада“ коју екс-председник покушава да на силу формира од свих могућих партија у Србији (изузев СНС-а и ДСС-а), као некакав прави источњачки деспот и тиранин – а против изборне воље народа, кога очигледно не сматра својим! Који би само зарад голог опстанка на власти направио српску Владу и са Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем, Мадленом Олбрајт, Тонијем Блером, Билом Клинтоном – а можда и са самим Веслијем Кларком!
Колико „лешинара“ на тако малом простору…?!

[/restrictedarea]

4 коментара

  1. Gotovo da ne zna ko je gori: Vesli Klark, Hašim Tači, ili ovi „politički mrtvaci“ na čelu sa Borisom Tadićem koji su prodali sve, pa i Kosovo i Metohiju za „status kandidata“ za EU, ne bi li dobili izbore! A, oni ne samo što su izgubili parlamentarne i predsedničke izbore, nego ni u opstanak EU, ne veruje više ni sama – EU! Međutim, to nimalo ne smeta Tadiću i „žutoj bandi“ okupljenoj oko njega da se bore da oforme nakaznu, protivno narodnoj volji, vladu, kako bi nastavili da haraju i pljačkaju po Srbiji! Zaista, ko su veći „lešinari“ – pitanje je sad? A, možda to i više nije pitanje. Toliko je očigledno… Zaista, snažan i odličan Đajin metaforični tekst o srpskom „političkom trenutku“ i tragediji u kojoj se nakon 12-o godišnje vladavine „žutih“ nalazi. Narode, ne dajte im da nas do kraja upropaste…!

    • Tačno je da više uopšte nije pitanje ko su najveći lešinari! Jer, Tači, Klark,Klinton i kompanija nisu Srbi i baš iz za Srbiju briga – tragično je što ovu zemlje čereče oni koji su, barem na papiru, pripadnici srpskog naroda!? I sada, kao fol, prave vladu i odugovlače agoniju ove zemlje i njenog gladnog naroda, ne bi li se nekako ušnirali kroz iglene uši u Nemanjinu 11 – da nastave pljačku tamo gde su stali! Ali, od toga nema ništa! Tadiću, ti i tvoji ste politički mrtvi i, upotrebiću tvoje reči: “Odstupi, odstupi, odstupi…”! Ne davi i zavlači više, zar ne vidiš da zemlja ulazi u anarhiju, da se usred Beograda dižu automobili u vazduh!? Gotovo je, idi u opoziciju i, ako barem umeš da veže pertle na cipelama, ništa ti tamo neko vreme neće faliti. Narod te neće, u stvari – niko te neće! Najveći pozdravi za Aleksandra Đaju i ceo “Pečat”!

      • Kolege, da vas utešim. Spakovana je Vlada sa SNS-om, Dačićem i URS-om. To će biti objavljeno za par dana. Ne osećam se baš najbolje što će Dačić i Mlađa da dobiju mnogo više nego šta zaslužuju – ali, alternativa je odavno bila samo novi izbori. To je SNS-u čak i odgovaralo (pa, i DSS-u) – ali, Zapad za tu varijantu nije hteo ni da čuje. Prema tome, šta je, tu je. SNS je, znači, apsolutni pobednik ovih izbora: ima najjaču parlamentarnu stranku, skupštinsku većinu, Vladu i Predsednika. Tadić i DS imaju ono što zaslužuju – ništa! Pri tom će Tadića i da smene sa mesta predsednika stranke. Međutim, priča se tu ne završava, već samo počinje. Završiće se kada oni “žuti”koji su krali budu pisali memoare. Ako su uopšte pismeni…!

  2. Ja sam jos rigorozniji , nebih ja njih pustio da se i dalje sepure i ni u svojoj stranci , oni su zloupotrebili svoje mjesto kao presjednik ili koju je funkciju vec imao koji od te gospode izdajnika. Nema tu vise zasticen ili tako nesto nego u zatvor sa bagrom pa da vidimo ko je koliko zasluzio. Neki su vjesala zasluzili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *