Билдерберг: Глобална елита? Не – глобалистички олош!

Пише Владимир Димитријевић

Ко су главни јунаци борбе против глобализма, који на састанке Билдерберга већ више од деценију бацају рефлекторска светла

 

Као и сваке, тако и ове, 2012. године, тајно друштво Билдерберга састајало се да одлучује о судбини човечанства у наредном периоду. Место састанка: хотел „Вестфилд Мериот“ у Шантијиу, Вирџинија, САД. Учесници, између осталих: сенатор из Масачусетса Џим Кери, 2004, противкандидат Џону Бушу Млађем, гувернер Индијане Мич Денијелс, амерички спољнополитички могул Хенри Кисинџер, кључни људи многих светских банака, попут Роберта Зелика, на челу „Светске банке“… И, наравно, као и сваке године, багра које је себе прогласила за елиту разматрала је како да и даље пролива крв невиних људи, ширећи „људска права и демократију“: на скупу је била присутна колумнисткиња кључне новине Новог поретка, „Њујорк тајмса“, Басма Кодмани, шеф спољнополитичког одсека Сиријског националног прелазног савета, смештеног у америчко-турском Стамболу на Босфору, која се залаже за НАТО интервенцију у сопственој отаџбини, да би Башар ал Асад био уклоњен и, наравно, да  би прошао као Гадафи. (Билдерберзи су 2011. донели одлуку да се Либија нападне свим силама и – остварили је, тако да је сад јасно шта је на реду). Имао је ко да је саветује: с њом су били и јастребови попут републиканског милитаристе Ричарда Перла и Томаса Е. Донилона, саветника Барака Обаме за националну безбедност. Шта су праве намере глобалистичке врхушке, види се и по присуству америчког пиона на „великој шаховској табли“ Бжежинског, Гарија Каспарова, који је дошао да се са својим менторима саветује о даљој борби против Владимира Путина… Расправљало се о  мерама за очување евра (које подразумевају даље одржавање људождерског капитализма ), о чипизацији људи на планети која постаје концлогор итд.
Али, главни јунаци овог текста нису они који се крију, да у тами врше пљачку планете и масовна убиства која им пљачку омогућавају. Главни јунаци су борци против глобализма, који на састанке Билдерберга већ више од деценију бацају рефлекторска светла.
Ове године, на челу дружине неустрашивих (њих неколико стотина), који су, јасно и гласно, протестовали испред хотела у Шантији био је славни Алекс Џоунс, челник интернет портала „Infowars“ и интернет телевизије „Призон планет“, аутор низа текстова и филмова о Новом светском поретку и улози тајних друштава, који је већ неколико пута успео да сними и раскринка тајне састанке светске багре маскиране у светску елиту. Овај човек, са мегафоном у руци, путује с краја на крај Америке, организује протестне скупове, обавештава људе, интервјуише антиглобалисте и сарађује са свима који су спремни да се боре. Сада је, заједно с њим, у одбрану основне људскости, а против Билдерберга, стао низ различитих појединаца и група: почев од подржавалаца републиканског кандидата Рона Пола, који се залаже за повратак Америке кући из светских ратова и укидање лихварске Банке федералних резерви, преко оних из екипе „Окупирајмо Волстрит“, до покрета „Чајанка“, духовних потомака Американаца који су устали против Британске империје. Сви су, сложно, постали део покрета који се зове „Окупирајмо билдербергере“.
Алекс Џоунс је своју поруку засновао на позивању на Логанов закон, који је донет 1799. године и који забрањује неовлашћеним грађанима САД-а преговоре са страним властима. Билдербершку квазиелиту за ту врсту криптополитике није бирао нико, и они немају права да одлучују о будућности слободних људи. Полицајци су хапсили појединце који су се превише приближили аутомобилима припадника тајне светске владе, али су, са своје стране, демонстранти тражили хапшење сабраних у хотелу. Курт Нимо, слободни новинар и аналитичар, истакао је: „Сви они крше закон и требало би да одмах буду похапшени“. По Нимоу, „билдербергери“ су криви за ратове, масовна убиства, крађе трилиона долара итд.
Како године пролазе, све више људи је свесно мрачне улоге коју, овде и данас, имају тајна друштва моћника. Поред Алекса Џоунса, билдербершку заверу осветљавали су и, и до сада, људи попут Данијела Естулина, руског публицисте који се, да га не би убили, крије у Шпанији, екипе „Глобалних истраживања“ Мајкла Хосудовског; однедавно, тема је постала таква да је више не могу заобићи ни званични медији, па се и они усуђују да поставе питање јавности рада тајних друштава. И то није мала ствар: пошто се вампири (а банкарска мафија су вампири савременог човечанства) највише плаше светлости, рефлекторско обасјање њихових активности је изванредно средство за борбу.
Борба се, дакле, наставља. И у њој би требало учествовати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *