30. jun – Saradnja SPS i SNS bila neminovna

BEOGRAD – Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da su pregovori o formiranju nove vlade sa Demokratskom strankom (DS) išli teško, pre svega zbog ekonomskih pitanja, a da je saradnja sa Srpskom naprednom strankom (SNS) bila neminovna.

“Pregovori sa demokratama išli su veoma teško, pre svega zbog ekonomskih pitanja. Saradnja sa SNS-om na koju smo se odlučili bila je neminovna. Sada je ispalo ovako”, kazala je Đukić Dejanović u intervjuu za dnevni list “Pres” od subote.

Potpredsednica SPS je kazala da je uverena da će mandatar Ivica Dačić brzo sastaviti vladu, a da su socijalisti emotivnost ostavili po strani kada su odlučivali s kim će praviti vladu.

“U politici nema mesta emotivnosti, a političari koji vode ovakvu vrstu razgovora moraju biti lišeni emocija… Ne sumnjam da će Dačić uložiti celog sebe u posao koji je pred njim i da će i na ovom, novom zadatku pokazati odlučnost”, ocenila je Đukić Dejanović.

Ona je kazala da će SPS sa DS nastaviti saradnju u gradovima širom Srbije gde su zajedno formirali vlast, kao i da nije isključeno da u sledećoj vladi te dve partije, kako je navela, ponovo budu zajedno.

Upitana da li će u novoj vladi dobiti da obavlja funkciju ministarke zdravlje Đukić Dejanović je kazala da SPS još nije odlučivao o personalnim rešenjima za buduću vladu.

Izvor: Beta

Jedan komentar

  1. Ne razumem ovaj pomirljivi i izvinjavajući ton SPS. Znaju oni jako dobro da je raspoloženje članstva SPS,PUPS i JS takvo da se sarađuje sa SNS ali i sa DSS umesto URS (izuzev ako se baš mora). Ekonomija jeste važno pitanje ali se ne sme zaboraviti i da se mora odmah krenuti u sređivanje države: pravosuđe,borba protiv korupcije i kriminala i preispitivanje privatizacija, borba protiv tajkuna-političara, departizacija uprave i administracije,razvoj energetike i poljoprivrede i infra strukture te javni radovi, socijala (samo za one koji ne mogu da rade),problem nataliteta, Kosmet,odbrana itd. Posebno treba preispitati odmah krađu na izborima i odmah pristupiti menjanju izbornih zakona (sprečavanje krađe i kupovine glasova,izjednačavanje izbornog sistema u Vojvodini sa Republikom, sprečavanje zloupotreba manjinskih zakona i pragova itd.) Za sve ove zadatke treba uključiti i DSS ali i druge stranke da bi se postiglo što šire jedinstvo i države i naroda na najvažnijim pitanjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *