30. јун – Сарадња СПС и СНС била неминовна

БЕОГРАД – Потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић изјавила је да су преговори о формирању нове владе са Демократском странком (ДС) ишли тешко, пре свега због економских питања, а да је сарадња са Српском напредном странком (СНС) била неминовна.

“Преговори са демократама ишли су веома тешко, пре свега због економских питања. Сарадња са СНС-ом на коју смо се одлучили била је неминовна. Сада је испало овако”, казала је Ђукић Дејановић у интервјуу за дневни лист “Прес” од суботе.

Потпредседница СПС је казала да је уверена да ће мандатар Ивица Дачић брзо саставити владу, а да су социјалисти емотивност оставили по страни када су одлучивали с ким ће правити владу.

“У политици нема места емотивности, а политичари који воде овакву врсту разговора морају бити лишени емоција… Не сумњам да ће Дачић уложити целог себе у посао који је пред њим и да ће и на овом, новом задатку показати одлучност”, оценила је Ђукић Дејановић.

Она је казала да ће СПС са ДС наставити сарадњу у градовима широм Србије где су заједно формирали власт, као и да није искључено да у следећој влади те две партије, како је навела, поново буду заједно.

Упитана да ли ће у новој влади добити да обавља функцију министарке здравље Ђукић Дејановић је казала да СПС још није одлучивао о персоналним решењима за будућу владу.

Извор: Бета

Један коментар

  1. Ne razumem ovaj pomirljivi i izvinjavajući ton SPS. Znaju oni jako dobro da je raspoloženje članstva SPS,PUPS i JS takvo da se sarađuje sa SNS ali i sa DSS umesto URS (izuzev ako se baš mora). Ekonomija jeste važno pitanje ali se ne sme zaboraviti i da se mora odmah krenuti u sređivanje države: pravosuđe,borba protiv korupcije i kriminala i preispitivanje privatizacija, borba protiv tajkuna-političara, departizacija uprave i administracije,razvoj energetike i poljoprivrede i infra strukture te javni radovi, socijala (samo za one koji ne mogu da rade),problem nataliteta, Kosmet,odbrana itd. Posebno treba preispitati odmah krađu na izborima i odmah pristupiti menjanju izbornih zakona (sprečavanje krađe i kupovine glasova,izjednačavanje izbornog sistema u Vojvodini sa Republikom, sprečavanje zloupotreba manjinskih zakona i pragova itd.) Za sve ove zadatke treba uključiti i DSS ali i druge stranke da bi se postiglo što šire jedinstvo i države i naroda na najvažnijim pitanjima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *