28. јун – У Мердару повређено 20 Срба, један тешко

КУРШУМЛИЈА – У јутрошњем инциденту групе Срба са припадницима косовске полиције на административном прелазу Мердаре коришћена је бојева муниција а једна особа је са тешким повредама опасним по живот колима Хитне помоћи из Прокупља пребачена у Ниш, изјавила је Тањугу директорка Дома здравља у Куршумлији Љиљана Арсенијевић.

Она је навела да је Хитна служба Дома здравља у Куршумлији указала данас помоћ за 20 повређених особа на административном прелазу Мердаре, који су задобили ране из ватреног оружија.

Према њеним речима, екипа Хитне медицинске помоћи је десет особа збринула на лицу места, док је осталих десет, због озбиљности повреда, збринуто у Дому здравља у Куршумлији од којих је њих петоро са тежим повредама колима хитне помоћи превезено на одељењу Хирургије у Здравственом центру “Др Алекса Савић” у Прокупљу.

Косовски министар полиције Бајрам Реџепи није за Тањуг желео да коментарише јутрошње инциденте на Мердару рекавши кратко да је у парламенту.

Међутим, за Радио Слободна Европа, Реџепи је казао да је у инцидентима код административног прелаза Мердаре повређено неколико припадника Косовске полиције.

Он је прецизирао да су припадници полиције повређени у покушају да онемогуће прелазак групе Срба на Косово и да су они том приликом полицајце гађали каменицама.

“Вратили смо натраг групу познату као ‘Делије’, који су иначе познати као националисти. У том случају повређено је неколико полицајаца и углавном се ради о повредама каменицама”, рекао је Реџепи.

Он је додао и да се “чула и пуцњава из ватреног оружја, али да је то било из правца Србије”, рекао је Реџепи.

Портпаролка Здравственог центра “Др Алекса Савић” у Прокупљу Јелена Пантовић казала је Тањугу да је у току збрињавање свих рањених особа.

Портпаролка полицијске управе у Прокупљу Тамара Коцић рекла је да та полицијска управа неће давати никакве информације о овом инциденту јер то, како каже, спада у надлежност Косовске полиције.

Како је раније данас Тањугу речено у МУП-у Србије до инцидента у Мердару је дошло када је Косовска полиција вратила групу Срба, која је у јутарњим сатима регуларно прошла административни прелаз на Рудници и Јарињу. Та група је заустављена у нивоу Вучитрна и враћена преко Мердара у Србију.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Sta je svi sutite? Opet neki navijaci!! Samo vi pustajte navijace iz rvatske jednog ce dana i ostati u Beogradu.

  2. sramotna je ‘suzdrzanost’ medija o tome, kako su do zuba naoruzani “tacijevci”, vatrenim oruzjem ranili 20 golorukih srpskih mladica ???!!! Gde su sada ti silni “evropejci”, NVO, itd., koji svaki dan nesto ‘naukuju’, propituju itd. Da li je “govor oruzja” po ‘standardima’ za njihove ‘ljubimce’ ?! Da znamo, pa da se ne dangubi vise praznoslovljem ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *