20. јун – Адријана Хоџић шефица канцеларије Косова на северу

ПРИШТИНА – Влада Косова је на седници у среду именовала Адријану Хоџић за шефицу Административне канцеларије за север Митровице.

Образлажући предлог о именовање Хоџићеве, заменик премијера и министар локалне управе Слободан Петровић је рекао да је на конкурсу за ту функцију било седам кандидата.

Хоџићева је до сада била координатор екипе за формирање нове општине Северна Митровица.

Она ће сада бити одговорна за организацију рада и функционисање Канцеларије која је формирана одлуком Владе Косова прошлог месеца и која треба да почне да ради у јулу.

Задатак Канцеларије је да пружа све услуге градјанима и да координира активности и инвестиције у том делу Косова. Канцеларија ће у почетку имати седам дирекција са 55 запослених. Канцеларија ће имати до 80 радних места и годишњи буџет од четири милиона евра за основне услуге за заједницу и инфраструктурне објекте у северном делу Митровице.

Отварању те Канцеларије противе се представници Срба на северу Косова, као и власти у Београду.

Извор: Бета

Један коментар

  1. Idimidodjimi

    Molim novinara da ne priznaje laznu drzavu” Kosovo” pre nego je to uradjeno sluzbenim stavom drzave! Dakle, kada se spominje lazna drzava, obavezno je stavljati naznako o takozvanoj drzavi Kosovo, o tkz. Vladi Kosova,i njenim nelegitimnim clanovima tkz. vlade!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *