18. јун – Косовска полиција запленила српске таблице

ПРИШТИНА – Косовска полиција запленила је на административном прелазу Мердаре један пар српских регистарских таблица које су пронађене у унутрашњости аутомобила којим је управљао косовски Србин, саопштено је из полиције.

Приликом контроле возила марке “ситроен” који је имао косовске регистарске ознаке, у пртљажнику аутомобила пронађене су и регистарске таблице које издаје МУП Србије са почетним словима једног косовског града, које су одузете.

Како се прецизира у полицијском саопштењу одузете су таблице “УР-001-ЦУ” и саобраћајна дозвола. Косовски Србин који је том приликом приведен, након разговора са тужиоцем пуштен је на слободу а случај иде у редовну судску процедуру, додаје се у саопштењу.

Од почетка јуна косовске власти забраниле су употребу регистарских таблица које издаје МУП Србије са почетним словима градова на Косову.

Косовска полиција одузима српске регистарске ознаке, са иницијалима косовских градова, и од оних возача који “спорне” таблице не користе на Косову већ их држе у унутрашњости аутомобила, што је био случај и приликом ове последње заплене.

На Косову српске регистарске таблице са почетним словима косовских градова су још једино у употрени на северу покрајине, где је већинско становништво српско.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *