16. јун – Хрватска и Косово потписале споразум о сарадњи у одбрани

ЗАГРЕБ – Министар одбране Хрватске Анте Котромановић и министар безбедносних снага Косова Агим Чеку потписали су у петак у Загребу Меморандум о разумевању којим су утврдјења подручја сарадње у одбрани.

Контромановић је, како се наводи у саопштењу хрватског министарства, изразио задовљство тим споразумом и истакао да је Хрватска сличне споразуме има с више држава региона.

Истакао је да Хрватска “снажно подржава интегритет и недељивост косовске територије” и европску будућност Косова.

Он је истакао да Хрватска снажно подржава размештање Еулекса на целој територији Косова, и најавио да ће ускоро посетити Косово.

Хрватска је марта 2008. признала независност Косова.

Извор: Бета

 

5 коментара

  1. Ima razloga zašto je naš predsednik rekao oko:Vukovara,Srebrenice
    i svih pratećih problema u odnosima Stare Države Srbije i nove
    nastale u Jajcu i posle i posle svih tragedija koje je pretpeo
    srpski narod ukupno.Hrvati će sve činiti da Srbiji bude sve teže.
    Srbi i naš novi predsednik moraju da shvate da su Hrvati predodređeni da Srbima prave probleme i da Srba bude sve manje
    a njih sve više to je cilj Vatikana i Njemačke prodor na Istouz pomoć sada NATO IMPERIJE.

  2. Zasto mi cekamo Rat ! To je nasa jedina opcija. U ratu smo imali najvecu slobodu. Ovako mas polako dave. Cim Rusija ponovo oslabi, dusmani ce krenuti na nas. Nas prostor dijelovanja je manji i manji.Sada imamo,jos uvjek,snage i oruzija,a tu je i Rusija. A kasnije,nista od toga i to ce biti kraj Vizantiskoga naroda. Zato,sada imamo rszloga zapoceti borbu za opstanak: povratiti KiM, povrarak Srbskog naroda u Hrvatsku, BiH,Makedoniju i Crnu nam Goru… Vrijeme NE radi za nas !

  3. Zoran, sa kim to nameravas, sa onima koji posle svega ovoga i dalje ne vide razlog ni da izadu na ulici i da kazu: Dosta! – koji i dalje dozvoljavaju da osobe, neprivatna osobe, cije je mesto ustvari u zatvoru, dalje sire nekaznjeno bezskrupelozne lazi, bilo u vezi clanstva u evropskoj uniji, bilo u vezi NATO etc.?

  4. Znaju oni sta ih ceka pa se kao nesto udruzuju. Znaju oni sta je zapravo istina, cekat cemo!!! Svaka sila za vremena.

  5. E, onda nad ceka ponovo “Jasenovac” ,jame, logori… Pitam se, ko ce to dobrovoljno tamo.. Zuti misle da ce dusmani imsti obzira prema njima,kada ih budu bacali u jame. A, zaboravili su da je najvisr civila stradalo po logorima i jamama. Ko je uzeo pusku, bar je imao nadu, da.ce prezivjeti. U Krajini su avionom mitraljirani civili, odvodjeni na strstista …Zato kazem, nama pase rat! Imamo jos mi Mladica medju nama, koji ce odbraniti Srbiju i ocistiti je od izdajnika Za Vijek i vjekova, AMIN !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *