12. jun – Velika koalicija pre nego izbori

BEOGRAD – Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je  da je pre za to da se formira velika koalicija koja bi formirala novu Vladu Srbije nego da se ponovo održavaju izbori.

“Predugo sam u politici i moje iskustvo kaže da je sve moguće. Bilo bi dobro da Demokratska stranka napravi koaliciju koja će raditi u skladu s privrednim i nacionalnim dogovorima i programima, ali ako se to ne dogodi, pokušaće se koalicija koju će naprednjaci ponuditi, ako se i to ne dogodi, ne isključujem mogućnost velike koalicije”, rekla je Đukić-Dejanovićeva za televiziju B92.

“Ako je u pitanju ili velika koalicija ili izbori, ja se opredeljujem za veliku koaliciju kao realniju mogućnost nego nove izbore”, rekla je ona.

Đukić-Dejanovićeva je navela da ne bi bilo dobro da vladu čine ni samo DS i koalicija oko socijalista sa Ujedinjenim regionima Srbije.

“Nije dobro da ni URS ni socijalisti ni bilo ko ko ulazi s manjim brojem ministara u vladu da ispoljava ucenjivački karakter. Važno je da neko kad se naljuti ne može da je ruši (vladu)”, istakla je ona.

Prema njenim rečima, socijalisti će pregovarati sa demokratama sve dok DS ne iscrpi sve mogućnosti da formira vladu i da će tek onda ići i ka drugim mogućnostima. Slavica Đukić-Dejanović, međutim, misli da je DS na dobrom putu da napravi koaliciju koja će biti i programski i brojčano jaka.

Izvor: Beta

Jedan komentar

  1. Jeste gospođo Dejanović velika koalicija sa:SNS+SPS+DSS= sugurna
    plodo tvorna koalicija .Da se SPS očisti od žute farbe neka mu
    crvena jer je to prva boja naše nacionalne zastave.Netrbaju nam
    petokrake ni ŽUTA A JOŠ MANJE CRVENA dosta zla su nam donele
    obadve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *