12. јун – Велика коалиција пре него избори

БЕОГРАД – Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић-Дејановић изјавила је  да је пре за то да се формира велика коалиција која би формирала нову Владу Србије него да се поново одржавају избори.

“Предуго сам у политици и моје искуство каже да је све могуће. Било би добро да Демократска странка направи коалицију која ће радити у складу с привредним и националним договорима и програмима, али ако се то не догоди, покушаће се коалиција коју ће напредњаци понудити, ако се и то не догоди, не искључујем могућност велике коалиције”, рекла је Ђукић-Дејановићева за телевизију Б92.

“Ако је у питању или велика коалиција или избори, ја се опредељујем за велику коалицију као реалнију могућност него нове изборе”, рекла је она.

Ђукић-Дејановићева је навела да не би било добро да владу чине ни само ДС и коалиција око социјалиста са Уједињеним регионима Србије.

“Није добро да ни УРС ни социјалисти ни било ко ко улази с мањим бројем министара у владу да испољава уцењивачки карактер. Важно је да неко кад се наљути не може да је руши (владу)”, истакла је она.

Према њеним речима, социјалисти ће преговарати са демократама све док ДС не исцрпи све могућности да формира владу и да ће тек онда ићи и ка другим могућностима. Славица Ђукић-Дејановић, међутим, мисли да је ДС на добром путу да направи коалицију која ће бити и програмски и бројчано јака.

Извор: Бета

Један коментар

  1. Jeste gospođo Dejanović velika koalicija sa:SNS+SPS+DSS= sugurna
    plodo tvorna koalicija .Da se SPS očisti od žute farbe neka mu
    crvena jer je to prva boja naše nacionalne zastave.Netrbaju nam
    petokrake ni ŽUTA A JOŠ MANJE CRVENA dosta zla su nam donele
    obadve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *