11. јун – ДСС: Потпуно погажена воља народа

БЕОГРАД – Неодговорним понашањем партија из претходне владе током разговора о формирању нове већине где се не зна ни ко са ким преговара нити на којим принципима, потпуно је погажена воља народа исказана на изборима, сматра портпарол Демократске странке Србије (ДС С) Петар Петковић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да Демократска странка покушава да у владу “увуче” ЛДП, иако је лидер те странке Чедомир Јовановић, како је навео, познат по изјавама да Косово и Метохија треба да буде независна држава, а да је Република Српска геноцидна творевина.

“Због тога ДС жели да увуче у нову владу ЛДП, како би он био тај који би спроводио сада много јаче политику ‘ЕУ нема алтернативу’, која је у претходне четири године прикривено била спровођена”, рекао је Петковић.

Он је казао да се Србија налази у изузетно тешкој политичкој, моралној и економској кризи, да је јавни дуг је преко 50 одсто БДП, што значи да је Србија већ у банкроту. “Посебно је тешка ситуација на КиМ, где услед договора Београда и Приштине, Срби трпе праву тортуру. Због одлуке косовских Албанаца да се забране српске регистарске таблице, на пример, потпуно је блоклиран возни парк амбулантних возила у Косовском поморављу, али нико од међурнародне заједнице сада не диже глас”, истакао је Петковић.

Према његовим речима, и даље се не зна шта је српски преговарач Борко Стефановић преговарао у Бриселу када је у питању КиМ и шта су заправо резултати тих преговора.”Видимо шта су на терену режултати, односно да Срби не могу са српским таблицама да се крећу по КиМ”, истакао је Петковић.

Он је додао да је изасланик Европске уније Мирослав Лајчак у ауторском тексту недавно рекао којим путем треба да иде Србија у наредном периоду у коме је написао да Србија треба да се фокусира на ЕУ интеграције. “Али наравно, у том циљу нема КиМ, што јасно говори које је услове Лајчак у име Брисела саопштавао политичким партијама у Србији, односно шта је заправо услов за наставак ЕУ интеграција”, закључио је Петковић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *