07. јун – Претрес српске куће код Вучитрна

ПРИЛУЖЈЕ – Припадници косовске полиције претресли су рано јутрос у потрази за оружјем продичну кућу Драгана Спасића у селу Прилужје у општини Вучитрн на северу Косова.

Акција претреса куће трајала је око четири сата, а за то време полиција је блокирала подручје у којем је акција изведена. Драганова супруга Виолета Спасић изјавила је Тањугу да су припадници полиције стигли код њих у кућу рано јутрос док су спавали и под изговором да траже оружје претресли њихов дом и помоћни објекат.

“Неко је пријавио да код нас има оружја, пронашли су једну пушку стару 20 година која је зарђала. Током претреса били су коректни, а човек који је руководио полицијском операцијом на крају се неколико пута извинио”, рекла је она.

Виолета Спасић је додала да је полицијска акција, која је уследила након што је неко дојавио да се код њих крије оружје, узнемирила њену породицу, али да су знали да нема потребе за страхом, јер нису ништа скривили.

У тренутку упада у кућу Спасића у Прилужју у њој се, поред Драгана који је приватни предузетник, и Виолете која је наставница Српског језика у основној школи Вук Караџић у Прилужју налазио и њохов син.

Село Прилужје је једно од највећих српских села на северу Косова у којем живи око 3 000 Срба који се нису селили одатле после сукоба 1999. године.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *