06. jun – Dodik ne očekuje pomirenje s Jovanovićem

BEOGRAD – Predsednik Republike Srpske (RS)Milorad Dodik izjavio je da ne očekuje nikakvo pomirenje sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem, niti njegovo izvinjenje zbog stavova koje iznosi o RS i dodao da izvinjenja nisu dovoljna garancija da u Vladi Srbije neće zastupati politiku protivnu interesima srpskog naroda preko Drine.

Dodik u razgovoru za list “Danas” ponovio da ne podržava formiranje vlade u Beogradu u kojoj bi bio LDP, kao i da bi se u tom slučaju mogli pogoršati odnosi Srbije i RS.

On je kazao da podržava “jaku i modernu Srbiju, ali Jovanović ne može da predstavlja deo takve slike zemlje”. “Vidimo opasnost od učešća LDP-a u novoj Vladi Srbije, jer njihov lider servira strancima, tako da će im samo klimati glavom i raditi ono što mu kažu, što može biti otežavajući faktor u saradnji Srbije i Republike Srpske”, smatra Dodik.

On je rekao da ne želi da ulazi ni u kakve spekulacije u vezi s formiranjem buduće Vlade Srbije, kao i da se “svakodnevno bori za status Srpske” i jačanje njene autonomije. “U skladu s tim, navikao sam na mnoga osporavanja iz Sarajeva, ali ne očekujem da slične izjave stižu i iz Beograda. Čedomir Jovanović predstavlja političku opciju koja je propala u svetu, tako da mislim da može biti pogubna i za Srbiju”, kazao je Dodik.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Gospodine Dodik u pravu ste, on je svoje vremeno rekao da su mu ruke prljave a sad i jezik mu je prljav. Čuvajte Srpsku za
    dobro bit celokupnog naroda srpskog.Drina nesme biti međa među rođenom braćom odrodi slični Čedi žele podele među jedno rodnim
    narodom srpskim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *