06. јун – Додик не очекује помирење с Јовановићем

БЕОГРАД – Председник Републике Српске (РС)Милорад Додик изјавио је да не очекује никакво помирење са лидером ЛДП-а Чедомиром Јовановићем, нити његово извињење због ставова које износи о РС и додао да извињења нису довољна гаранција да у Влади Србије неће заступати политику противну интересима српског народа преко Дрине.

Додик у разговору за лист “Данас” поновио да не подржава формирање владе у Београду у којој би био ЛДП, као и да би се у том случају могли погоршати односи Србије и РС.

Он је казао да подржава “јаку и модерну Србију, али Јовановић не може да представља део такве слике земље”. “Видимо опасност од учешћа ЛДП-а у новој Влади Србије, јер њихов лидер сервира странцима, тако да ће им само климати главом и радити оно што му кажу, што може бити отежавајући фактор у сарадњи Србије и Републике Српске”, сматра Додик.

Он је рекао да не жели да улази ни у какве спекулације у вези с формирањем будуће Владе Србије, као и да се “свакодневно бори за статус Српске” и јачање њене аутономије. “У складу с тим, навикао сам на многа оспоравања из Сарајева, али не очекујем да сличне изјаве стижу и из Београда. Чедомир Јовановић представља политичку опцију која је пропала у свету, тако да мислим да може бити погубна и за Србију”, казао је Додик.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Gospodine Dodik u pravu ste, on je svoje vremeno rekao da su mu ruke prljave a sad i jezik mu je prljav. Čuvajte Srpsku za
    dobro bit celokupnog naroda srpskog.Drina nesme biti međa među rođenom braćom odrodi slični Čedi žele podele među jedno rodnim
    narodom srpskim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *