05. јун – Штаб за ванредне ситуације забранио пролаз ЕУЛЕКС-у

Штаб за ванредне ситуације општине Косовска Митровица је на седници донео одлуку да се припадницима ЕУЛЕКС-а до даљњег не дозволи слобода кретања северним делом Косовске Митровице.

“Припадницима ЕУЛЕКС-а до даљњег неће бити дозвољено да се неометано крећу северним делом Косовске Митровице, сваки покушај насилног проласка кроз град или рушење барикада сматраћемо отвореном агресијом а одговорност за евентуалне последице сносиће они који покрену такве акције”, наводи се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације.

У саопштењу се додаје да је представницима КФОР-а упућен позив да се придржавају свог мандата, дефинисаног Резолуцијом 1244 СБ УН.

Општински штаб за ванредне ситуације позвао је грађане и да се пријаве за дежурство на барикадама.

Даље се наводи да ће грађани који прихвате посао у админстративној канцеларији коју намерава да отвори косовска Влада бити “санкционисани на начин прописан законима Републике Србије”.

Штаб је позвао грађане да не носе и не користе ватрено оружје и да се у случају оглашавања сирене за узбуну све угоститељске, самостално трговинске и занатске радње одмах затворе.

Извор: http://www.radiokim.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *