05. jun – Kfor jača prisustvo kod istočnog mosta u Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA – U Kosovskoj Mitrovici kod istočnog mosta danas se može videti pojačano prisustvo vojniika Kfora, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Kod istočnog mosta u južnom delu Kosovske Mitrovice može se videti pet džipova Kfora i jedan oklopni transporter međnarodnuh vojnika iz Mađarske.

Na severnoj strani mosta u naselju Bošnjačka Mahala stacionirana je jedna patrola kosovske policije.

Za razliku od tog mosta, na glanom ibarskom mostu koji razdvaja severni od južnog dela Mitrovice danas je prisutan uobičajen broj vojnika Kfora i pripadnika kosovske policije. Kod glavnog ibarskog mosta i danas dežuraju lokalni Srbi na barikadi koja je postavljena na severnoj strani.

Pripadnici Euleksa u severnom delu Kosovske Mitrovice mogu se videti jedino ispred Okružnog suda, gde inače dežuraju.

Štab za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica juče je odlučio da se pripadnicima Euleksa do daljnjeg ne dozvoli sloboda kretanja severnim delom Kosovske Mitrovice. “Pripadnicima Euleksa do daljnjeg neće biti dozvoljeno da se neometano kreću severnim delom Kosovske Mitrovice, svaki pokušaj nasilnog prolaska kroz grad ili rušenje barikada smatraćemo otvorenom agresijom a odgovornost za eventualne posledice snosiće oni koji pokrenu takve akcije”, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

U saopštenju se dodaje da je predstavnicima Kfora upućen poziv da se pridržava svog mandata, definisanog Rezolucijom 12 44 SB UN.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Pa nas vise ne ubijaju nego razapinju. Koliko ovaj narod moze da izdrzi, to je strasno?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *