05. јун – Кфор јача присуство код источног моста у Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – У Косовској Митровици код источног моста данас се може видети појачано присуство војниика Кфора, јавља Тањугов извештач са лица места.

Код источног моста у јужном делу Косовске Митровице може се видети пет џипова Кфора и један оклопни транспортер међнароднух војника из Мађарске.

На северној страни моста у насељу Бошњачка Махала стационирана је једна патрола косовске полиције.

За разлику од тог моста, на гланом ибарском мосту који раздваја северни од јужног дела Митровице данас је присутан уобичајен број војника Кфора и припадника косовске полиције. Код главног ибарског моста и данас дежурају локални Срби на барикади која је постављена на северној страни.

Припадници Еулекса у северном делу Косовске Митровице могу се видети једино испред Окружног суда, где иначе дежурају.

Штаб за ванредне ситуације општине Косовска Митровица јуче је одлучио да се припадницима Еулекса до даљњег не дозволи слобода кретања северним делом Косовске Митровице. “Припадницима Еулекса до даљњег неће бити дозвољено да се неометано крећу северним делом Косовске Митровице, сваки покушај насилног проласка кроз град или рушење барикада сматраћемо отвореном агресијом а одговорност за евентуалне последице сносиће они који покрену такве акције”, наводи се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације.

У саопштењу се додаје да је представницима Кфора упућен позив да се придржава свог мандата, дефинисаног Резолуцијом 12 44 СБ УН.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Pa nas vise ne ubijaju nego razapinju. Koliko ovaj narod moze da izdrzi, to je strasno?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *