03. jun – Vučić: SNS spremna da ponudi saradnju SPS

BEOGRAD – Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ta stranka spremna da ponudi saradnju Socijalističkoj partiji Srbije i pojedinim opozicionim strankama sa kojima već sarađuje na stvaranju buduće Vlade Srbije.

Vučić je Tanjugu rekao da će to preneti i na sutrašnjim konsultacijama kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji počinje razgovore sa parlamentarnim strankama, kako bi se Vlada Srbije što pre formirala.

Lider SNS je dodao da će se delegacija te stranke u najjačem sastavu odazvati pozivu predsednika Srbije i saopštiti stav da bi svaka vlada, bez SNS u njoj, bila nelegitimna.

Vučić je naveo i da je Srbiji potrebna vlada koja će doneti promene i boriti se protiv korupcije i kriminala, siromaštva, nezaposlenosti, za ekonomski razvoj zemlje sa novim ljudima, a ne sa onima koji će da je “razaraju u svakom pogledu”. “Spremni smo da ponudimo saradnju SPS i pojedinim opozicionim strankama sa kojima imamo određeni vid saradnje na stvaranju buduće vlade koja će doneti promene”, naveo je Vučić.

Vučić je precizirao da će osim njega na sastanak sa predsednikom Srbije ići i kandidat te stranke za premijera Jorgovanka Tabaković, kao i najviši funkcioneri stranke među kojima su Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Vaše iskustvo sa SPS je veliko znase kako je prošlo 2008 god.
    Srbiji je sad u zgodnijom situaciji da formira vladu bez Ambasadora i Šešelja iz Haga. Sazrela mudrost SNS i SPS i DSS može biti od velike koristi građanima Srbije. Predsednik Nikolić
    je sa vama Vučiću razgovarao u Moskvi posle izbora u Srbiji. Od
    tih razgovora može biti samo koristi za Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *