03. јун – Вучић: СНС спремна да понуди сарадњу СПС

БЕОГРАД – Лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да је та странка спремна да понуди сарадњу Социјалистичкој партији Србије и појединим опозиционим странкама са којима већ сарађује на стварању будуће Владе Србије.

Вучић је Танјугу рекао да ће то пренети и на сутрашњим консултацијама код председника Србије Томислава Николића, који почиње разговоре са парламентарним странкама, како би се Влада Србије што пре формирала.

Лидер СНС је додао да ће се делегација те странке у најјачем саставу одазвати позиву председника Србије и саопштити став да би свака влада, без СНС у њој, била нелегитимна.

Вучић је навео и да је Србији потребна влада која ће донети промене и борити се против корупције и криминала, сиромаштва, незапослености, за економски развој земље са новим људима, а не са онима који ће да је “разарају у сваком погледу”. “Спремни смо да понудимо сарадњу СПС и појединим опозиционим странкама са којима имамо одређени вид сарадње на стварању будуће владе која ће донети промене”, навео је Вучић.

Вучић је прецизирао да ће осим њега на састанак са председником Србије ићи и кандидат те странке за премијера Јоргованка Табаковић, као и највиши функционери странке међу којима су Зорана Михајловић и Небојша Стефановић.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Vaše iskustvo sa SPS je veliko znase kako je prošlo 2008 god.
    Srbiji je sad u zgodnijom situaciji da formira vladu bez Ambasadora i Šešelja iz Haga. Sazrela mudrost SNS i SPS i DSS može biti od velike koristi građanima Srbije. Predsednik Nikolić
    je sa vama Vučiću razgovarao u Moskvi posle izbora u Srbiji. Od
    tih razgovora može biti samo koristi za Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *