02. јун – Не постоји већина за формирање владе

БАЊАЛУКА – Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је да још нема парламентарне већине која би формирала нову Владу Србије.

“Веома су важна политичка питања о којима данас разговарамо. Питање односа према Републици Српској за мене је веома битно питање. Ја сигурно нећу ући у владу која ће говорити да је РС геноцидна творевина”, казао је Дачић новинарима у Бањалуци после састанка са председником РС Милорадом Додиком.

Упитан да ли постоји могућност да СПС формира владу са Српском напредном странком (СНС), он је казао да социјалисти воде разговоре са Демократском странком (ДС), али да ће, ако разговори са ДС не уроде плодом, разговарати са другим политичким опцијама да се не би ишло на нове изборе.

Наводећи да постоји договор да Демократска странка настави разговор са осталим партнерима, он је поручио да се мора знати о којим ће стварима нова извршна власт у Србији имати консензус.

“У овом тренутку не постоји парламентарна већина”, казао је Дачић.

Додик је рекао да ће се РС успротивити учешћу Либерално-демократске партије (ЛДП) у новој Влади Србије, наводећи да би то закомпликовало сарадњу институција РС и Србије.

Дачић је изјавио и да Србија мора одговорити чврсто на нападе на Србе на северу Косова.

“Мора се одговорити реципрочно. То је однос у медјународној заједници. Каква је то реципрочност, нека воде рачуна они који о томе говоре. Ако неко мисли да неко може да напада Србе на северу Косова некажњено, онда Србија нема никакву државну политику”, казао је.

Извор: Бета

7 коментара

  1. GOS. Dačiću znam da znaš da postoji većina i to SNS+SPS+DSS=140
    poslanika u novom sazivu i Srbija ima stabilnu vladu.Tako će se
    SPS oprati ŽUTE farbe i povesti normalnu SOCIJALNU POLITIKU koja
    je Srbiji neophodna to VI znate.

  2. Za razliku od pre cetiri godine, ponovljenu igranku sa zutima ti, Dacicu, niko nece oprostiti. Pamet u glavu.

  3. Potpuno tacno! Ponovo sa DS je produzetak agonije.
    Cak i manje od 140 (ako se neko iskljuci) je dovoljno za jedno bolje sutra.

  4. IVICA DACIC je velika kukavica i klasican primjer POLITIKANTA. Kukavicluk je dokazao zadnji puta, kada je protiv svake logike pristupio ZUTIMA i bio saucesnik pri unakazivanju i skracivanju DRZAVE SRBIJE.Nije imao zrno hrabrosti pred americkim, engleskim i inim ambasadorima, koji su mu “SUGERIRALI” kuda treba da ide.Ovoga puta se nadam da ce jace od straha biti njegovo POLITIKANTSTVO i da ce napustiti BROD KOJI TONE te se prebaciti u KLUB POBJEDNIKA.Zalosno, ali SRBIJI je potreban i takakv kakv je dok ne dodju mladji, bolji, posteniji, patrioticniji, energicniji,hrabriji………

  5. Prosto mi nije jasno, kako to da još uvek postoji neko u ovoj zemlji, ko nije provalio ovog foliranta?! Ne nasedajte na “probne balone”, dečko je žut da žući i ne može da bude, ali se ponaša ko “seoska mlada” i tvrdi pazar! Suština cele ove igranke je da dačić zahteva odrešene ruke u ministarstvu policije, da nema “žutu kontrolnu šapu” (u liku onog crnogorskog mafijaškog kuma- veljovića) i zahteva da tadić “žrtvuje” pet svojih mafijaških glavešina (da budu javno uhapšeni, osuđeni do kraja godine ali ne u žutom sprecijalnom sudu i da im se oduzme sva imovina, kao i pare u stranim bankama). To je suština cele igre! Tadić bi to vrlo rado uradio, ali… mora da preda “glave” đilasa, šutanovca, m.rakića… a ovi likovi ga “drže u šaci” i spremni su da ga i fizički likvidiraju, ako ih neko pipne! To je suština cele ove žurke! Dačiću je neophodan “modus vivendi”, kojim bi opravdao ponovno “lizanje” sa žutima i to mora da bude predstava za javnost u obliku čišćenja žutih mafijaša! Ne nasedajte i ne nadajte se u promene, ovde samo “događanje naroda” može nešto da promeni i to ne bezveznim štrajkovima, već…

  6. Budimo reali događanje naroda bilo je 1941 pa šta smo dobili?
    Studenti 1968 šta su dobili? Krađa izbora i pištaljke i šerpe
    pasmo dobili 5 oktobar i ostala je Srbila gola bosa i gladna.
    Realnost je takva kakvu smo izabrali ili pokrali glasove 6 maja
    da Ivica Dačić može svojim potezom da spase DS ili da je uništi.
    Ako naprave moju jednačinu SNS+SPS+ DSS= 140 poslanika SPS oprose
    Žute farbe .

    • Lepo zamišljeno, ali nestvarno. Džabe “krečiš”, brate. Nema od toga ništa. Da je dačić imao poštene namere, to bi bilo urađeno i pre 4 godine i danas ne bi bio saučesnik u udruženom zločinačkom poduhvatu, uništavanja Srbije. Kad sam rekao “događanje naroda” nisam mislio na plišane revolucije, nego na francusku buržoasku revoluciju i metode koje su tamo primenjivane. Samo onda, kad se nosioci prerogativa vlasti budu tresli od straha pred svojim narodom, od poteza koje će povlačiti u njegovo ime, neće se više dešavati ovako monstruozne pljačke. Krađe će uvek biti, nepotizma i zloupotrebe položaja, ali one neće biti monstruozne, jer samo strah za goli život i život svoje porodice ima tu moć da obuzda vampirske apetite. Sve drugo je samo traženje načina da se zadrži (svoje lično, osigurano…) postojeće stanje, u kome sigurna platica stiže redovno, a to što je ogromna većina naroda opljačkana, oterana iz fabrika na ulicu… pa to nema veze… nisu se snašli. U ovu kategoriju samoživih ubrajam “one”, koji bi navodno “glasačkim listićima” da promene sistem, iako se to nikada u istoriji nije desilo. Svi se slažemo da ovde mora da se menja sistem, nema “dograđivanja”, a sistem se menja iz haosa, što će reći… ili oni ili mi. Nema koegzistencije, jer da su “oni” mislili na koegzistenciju sa “nama”, ne bi nas ovako temeljno uništili, uz prećutnu logističku podršku tzv. “nacionalnih institucija”. Zapitaj se, brate, da li bi ti mirno predao ono što si napljačkao za ovih 12 godina, mirno i bez suprotstavljanja, da si na “njihovom” mestu? Ili možda i jesi jedan od “njih?”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *