Vrh Demokratske stranke odlučio da promeni narod

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 23. maj 2012. godine (Be92) – Na sednici vrha Demokratske stranke na kojoj su učestvovali predsednik Boris Tadić, svi potpredsednici i najbliži saradnici, a povodom izbornog poraza Tadića na predsedničkim izborima, razmatrano je kako rešiti probleme u novonastaloj situaciji.
Posle duže diskusije zaključeno je da su svi ljudi iz vrha stranke, kao i stranački aktivisti dobro odradili svoj posao – zatvorili medije za pristup opoziciji, aktivno učestvovali u negativnoj kampanji, tokom protekle četiri godine doneli niz zakona koji je na svaki način štitio vlast od mogućeg poraza i, na kraju, uspeli su da stvore atmosferu straha da će se sve raspasti ukoliko Tadić ne pobedi.
Uprkos svemu tome, Tadić je izgubio. Iz svega toga jednoglasno je odlučeno da je jedino rešenje da bi narod Srbije u narednom periodu trebalo što pre promeniti. Potpredsednica stranke Jelena Trivan, pošto je obrisala suze, predložila je više scenarija menjanja naroda od kojih će najverovatnije biti primenjena operacija zamene Srba za neki susedni narod, najverovatnije Bugare. Operacija bi se po ovom scenariju odvijala primenom recipročnog preseljenja i mogla bi da se okonča za svega dve godine. Stanovnici Sofije zamenili bi se sa stanovnicima Beograda i bez ikakve doplate bi menjali stan za stan i kuću za kuću.
„Ovo je optimalna varijanta iz više razloga“, naglasila je Trivan. „Naime, broj stanovnika Bugarske i Srbije skoro je isti. Drugo, stavovi ova dva naroda su skoro potpuno suprotstavljeni, tako da će time biti rešeni problemi političara i u Bugarskoj i u Srbiji. Na kraju, srećna je okolnost da su i Bugari i Srbi pravoslavne veroispovesti, pa nećemo morati da izmeštamo crkve i manastire.“
Ovaj predlog naišao je na veliku podršku vrha stranke i preostaje samo da se oformi Vlada, i da Skupština verifikuje ovu odluku. Ukoliko ni ova mera ne pomogne, najavile su demokrate, sledeći korak bi bio ukidanje tajnog glasanja i uvođenje smrtne kazne za sve one koji na izbore ne izađu ili se poigraju sa glasačkim listićem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *