Врх Демократске странке одлучио да промени народ

Пише Павле Ћосић

Београд, 23. мај 2012. године (Бе92) – На седници врха Демократске странке на којој су учествовали председник Борис Тадић, сви потпредседници и најближи сарадници, а поводом изборног пораза Тадића на председничким изборима, разматрано је како решити проблеме у новонасталој ситуацији.
После дуже дискусије закључено је да су сви људи из врха странке, као и страначки активисти добро одрадили свој посао – затворили медије за приступ опозицији, активно учествовали у негативној кампањи, током протекле четири године донели низ закона који је на сваки начин штитио власт од могућег пораза и, на крају, успели су да створе атмосферу страха да ће се све распасти уколико Тадић не победи.
Упркос свему томе, Тадић је изгубио. Из свега тога једногласно је одлучено да је једино решење да би народ Србије у наредном периоду требало што пре променити. Потпредседница странке Јелена Триван, пошто је обрисала сузе, предложила је више сценарија мењања народа од којих ће највероватније бити примењена операција замене Срба за неки суседни народ, највероватније Бугаре. Операција би се по овом сценарију одвијала применом реципрочног пресељења и могла би да се оконча за свега две године. Становници Софије заменили би се са становницима Београда и без икакве доплате би мењали стан за стан и кућу за кућу.
„Ово је оптимална варијанта из више разлога“, нагласила је Триван. „Наиме, број становника Бугарске и Србије скоро је исти. Друго, ставови ова два народа су скоро потпуно супротстављени, тако да ће тиме бити решени проблеми политичара и у Бугарској и у Србији. На крају, срећна је околност да су и Бугари и Срби православне вероисповести, па нећемо морати да измештамо цркве и манастире.“
Овај предлог наишао је на велику подршку врха странке и преостаје само да се оформи Влада, и да Скупштина верификује ову одлуку. Уколико ни ова мера не помогне, најавиле су демократе, следећи корак би био укидање тајног гласања и увођење смртне казне за све оне који на изборе не изађу или се поиграју са гласачким листићем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *