Савест у џаку

Пише Александар Ђаја

Народе Србије, где ми то живимо? Идемо да гласамо, да своје срце, мозак и душу поверимо једном човеку и једној странки, а они нам после гласања све то украду, наше листиће и душе прописно спакују у џак…

 

Дошли су на власт после избора од 24. септембра 2000. године, демонстрирајући против наводне крађе тадашњег председника Србије  Слободана Милошевића, која никада није доказана. Штавише, када је постало евидентно да крађе нема, на демонстрацијама 5. октобра спалили су гласачке листиће у просторијама Народне скупштине (као и добар део саме зграде) и тиме уништили сваки доказ – своје крађе! Крађе истине о изборима од 23. септембра. А данас, 12 година после, краду поново. Али, овога пута краду брутално, безочно, на сваком гласачком месту, на сваком гласачком листићу! Ондашњи ДОС, а данас Демократска странка, сада као и онда, газе преко народне воље. Па, иако има помало разлике, има превише сличности. Опет је њихов циљ да по сваку цену дођу или вечно остану на власти. А она „мала разлика“ односи се само на председника Милошевића, који је тада џентлменски признао свој пораз на изборима у првом кругу, за који је велико питање да ли се уопште догодио – док Демократска странка са својим „јахачима Апокалипсе“ после 6. маја није признала да је завукла руке у гласачке кутије и по други, а можда и трећи пут од 2003. године до данас, прекројила народну вољу, иако се то голим око видело по целој Србији! По Србији где су се џакови са баченим гласачким листићима (замењени другим гласачким листићима са заокруженим „ДС“ и „Борис Тадић“) вукли по контејнерима, а коверте са гласачким листићима лепиле селотејпом по подовима ДС-ових општинских зграда, пошто им је претходно промењен садржај. По Србији, у којој у Републичкој изборној комисији готово ниједан записник не одговара садржају гласачких листића, који се у џаку с тим записником налазе. По Србији, у којој је на бирачким списковима (а са заокруженим гласовима за ДС) било хиљаде „мртвих“ (знатно више него у Карпентеровим филмовима), а где су се гласови „живих“ (углавном Рома по Војводини), које су да би гласали за ДС до бирачких места довозили камионима (Боже, каква ужасна асоцијација!) – куповали за неколико хиљада динара! По Србији, земљи без наде, која је после 6. маја утонула у мук, мрак и безнађе, као да је „сенка смрти“ из библијске легенде о Мојсију прешла преко ње. Како то да се после тако „блиставе победе“ Тадића и ДС-а нико није радовао? Певао? Напио?… Али, следећег јутра Србија се „пробудила“ и рекла лоповима: Доста је!… Одбиј!… Шиц-шиц!

КРАЂА ИСТИНЕ
Међутим, лопови су наставили да краду истину…
„Никада у Србији није постојао ни приближно тачан, прецизан, ажуран и од сваке врсте злоупотребе заштићен бирачки списак, као што је данашњи“, било је саопштено 10. маја из Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу. То је чињеница која говори у прилог томе, како је речено, „да је овакав бирачки списак поставио неупоредив стандард са било чим што је Србија имала до сада, на чему нам могу позавидети многе земље“.
Заиста?! Како, онда, објаснити ову „математику“?  Према задњем попису у Србији, број становника, по РЗС-у износи 7.565.761, а према РИК-у – 6.777.013 бирача. Разлика је 795.748 грађана. Међутим, према РЗС-у, процена становника за 2010. годину јесте да је испод 15 година старости у Србији 1.102.260 лица, а да од 15-19 година има 423.036. Што би требало да значи да од укупног броја становника, према попису и процени, право гласа може да има око 6.300.000 бирача. Откуд, онда, скоро 500.000 бирача „вишка“ у бирачким списковима? За кога је тај „контејнер резервних гласова“ припремљен? Ко из њега може да вади гласове и замењује их према потреби са стварно важећим листићима, штимујући резултате према својим потребама? Опозиција?… Та, немојте каз’ти!

РАЧУНАЈТЕ НА СТРАХ
Народе Србије, где ми то живимо? Идемо да гласамо, да своје срце, мозак и душу поверимо једном човеку и једној странки, а они нам после гласања све то украду, наше листиће и душе прописно спакују у џак – али „непрописно“ баце у контејнер! И не стигавши да у журби, као што је ред и обичај у Тадићевој „демократској Србији“ – џак са изборном вољом грађана „достојанствено“ спале! А затим, уместо њега, подметну свој џак са заокруженим демонским бројевима „1“ и „3“ и пошаљу пут Републичке изборне комисије. Шта је следеће? Да нам уђу у куће и избаце на улицу – јер се не уклапамо у „џакове“ пројектоване пропасти опљачкане, девастиране и опустошене Србије, коју су у трећем, неуставном мандату Бориса Тадића, намерили да докрајче до краја!
На шта су рачунали? Како су намерили да народу запуше очи, уши и уста, као јунаку мјузикла „Томи“? Опсенарским триковима? Лажима, преварама, подмићивањем, новим „фијатима“ и новим „бесплатним акцијама“, за које су већ 7. маја рекли да неће бити наплативе до краја овог месеца (како су, већ рутински, слагали пред изборе), него тек у септембру? Или су рачунали на страх? Да, можда на страх, на то да ће успети да заплаше народ трабуњањем како би СНС повео земљу у нове ратове, изолацију, санкције… Каква погрешна процена „оног који се не поноси тиме што је председник Србије!“ Јадно. Тужно. Бедно… Страх? Да ли су читали Шекспировог „Хамлета“? Или бар чули за њега: „Што? Што бих се бој’о? Свој живот више од игле не ценим; А шта ми души може учинити, кад је и она бесмртна…“
Шекспир? Можда ја превише тражим од лопова и сецикеса. Њихов је занат другачије природе, а њихова је савест, ако су је икада имали, убачена у џакове – са украденом изборном вољом грађана Србије!

6 коментара

 1. Bojim se da oni za ovu krađu na izborima nisu primenili neku veliku taktiku, jer, verovali ili ne, oni narod kojim vladaju smatraju za stoku, koju možeš da potkradaš i na šibicarski način! Ja bih čak možda bila i srećnija da su u ovoj krađi učestvovali neki veliki svetski softverski stručnjaci, koji su za velike pare “naštimovali” izborne rezultate. Ali,ne, veruje. Oni ne žele da troše bilo kakve pare (naravno, naše, iz budžeta), pa ni za te stručnjake, jer su toliko škrti da hoće svaki dinar da ukradu samo za sebe! Prema tome, verujem da je bilo samo dopisivanje drugog imena, zamenjivanje džakova, muljanje sa glasovima sa Kosova i Metohije i, naravno, plaćanje Romima da glasaju za njih u velikim količinima. Pri tom, kako su oni ubačeni u biračke spiskove, kad većina njih nema ni lične karte, to je posebna priča. A, uz sve to, što je naravno, najbitnije, beskrupulozna blokada medija – odnosno, držanje medija pod svojom kontrolom i u njima laži i maži – šta hoćeš! Pa, oni i danas, u “Blicu”, na dan izborne tišine, objavljuju na naslovnoj strani, uz ogromnu fotografiju, da kandidat Tadić stalno “uvećava prednost”! Prvo, to je laž, drugo i treće – to nije samo kršenje izborne tišine, već kriminal! A, pri tom, zbog navodnog kršenja te iste “tišine” zatvore jedinu opozicionu teleleviziju – “Svet + info”… Moram da vam kažem, “žuti” više ne vode prljavu kampanju, oni divljaju nad narodom Srbije gore nego turske dahije! Jedino svetlo bi bilo da Toma pobedi u nedelju, kao što narod i želi. Ako, međutim, oni opet sve pokradu, a da za to kao i posle prvog kruga nikom ne odgovaraju i prave se kao da ništa nije bilo – onda borba protiv takvog zla koji oni predstavljaju, mora da poprimi neki sasvim drugi oblik…!

 2. Dobro ste primetili G-đo Ljubinka da žuti narod tretiraju kao stoku.Pa kad narod to dozvoljvava onda i treba da ga tako tretiraju.Ovaj nekad hrabri narod boji se svoje senke i zato ne zaslužuje ništa bolje.Narod kukavica, ulizica, sebičnjaka je potpuno pogodan da se sa njim radi šta se hoće.
  Zbog svega toga biće i dalje obična stoka koja veruje u svaku lažnu bajku u koju ni deca ne bi verovala.Postaje bljutavo više sve to posmatrati i proživljavati.Srbija srlja u propast nezaustavljivo, ali to će se produžiti još pošto je narod spreman da se žrtvuje maksimalno tj. i da gladuje ako treba samo da ne skrenemo sa žutog puta koji vodi u nedođiju.Pa narode srećan ti put i nije loše da što više gladuješ.Dok ti gladuješ oni se bogate a ti i dalje glasaš za njih.takvog primera nema u Evropi.

 3. Zaista, ovaj narod se do skora ponašao kao obična stoka koju možeš da teraš kuda god hoćeš! To su naročito dobro procenili žuti, ili njihovi mentori IZ CIA-e – te su tako adić i njegovi gangsteri vladali. Na veliku sreću, 20. maja desio se tektonski poremećaj, koji kao da je Srbe probudio iz sna, tipa „uspavana lepotica“ – i kji su potom kaznili svoje žute dahije! Pobedio je Toma i sada se svi rakursi menjaju… Pobedio je zahvaljujući mnogim faktorima: otrežnjenju naroda, podršci Koštunice, „Pečatu“ i njegovim autorima, fenomenalnom radu Internet tima Izbornog štaba koji se, pošto su svi mediji osim „Svet + info“ bili zatvoreni za SNS – na društvenim mrežama i sajtovima lavovski suprotstavio najprljavijoj kampanji DS-a, najprljavijoj kampanji jedne stranke od kada je uveden parlamentarizam u Srbiju! Žuti su u potpunom kolapsu i rasulu, počinju da povlače očajničke poteze, raspuštaju beogradski odbor i gomili opštinskih, Tadić ide na Đilasa i obrnuto – oni „umiru“ i treba ih baciti u „političku smrt“na što duže vreme. Kao jedini preostali očajnički potez opet aktiviraju priču o navodnoj dogovorenoj koaliciji sa Dačićem (uz kaficu!), o koaliciji i pravljenu skupštinske većine i vlade. Ha, ha! Priče za dečji vrtić! Nije valjda Dačić lud da ide u koaliciju su „podgrejanim lešom“!… Ali, nema opuštanja, Toma nikako ne sme da dozvoli bilo kakva mogućnost za „preživljavanje“ DS-a, jer bi to sav ovaj dosadašnji uspeh bacio u vodu! Toliko su štetu napravili da je ovaj narod zaslužio da ih ne gleda barem još osam godina, osim na određenim mestima, gde je sloboda kretanja „prilično uskraćena.“ Uostalom, za to je tako i glasao. SNS ima najjaču partiju u državi, ima predsednika – i nezamisliva je nova vlada bez SNS-a, kao što je i nezamisliva vlada SNS-DS, o kojoj maštaju neki „izduvani“ režimski „politički analitičari“, koje će očigledno ostati bez posla! Zato, još jednom, ni po koju cenu ne sme se pružiti bilo kakva ruka sa bilo koje i bilo čije strane, da bi se Tadić i DS izvukli iz život blata. Oni to nisu zaslužili i Toma i SNS bi napravili istorijsku grešku kad bi im to omogućili, a narod Srbije im to nikada ne bi oprostio. Ali – to se definitivno neće dogoditi!

  • Samo mogu da se nadovežem na prethodne komentare, a pogotovu na tezu o nekakvoj koaliciji SNS-DS, a Tadić – premijer! Iako tu varijantu guraju bivši režimski mediji, koji, valjda, po inerciji još uvek misle da su na vlasti – to je definitivno nezamslivo! Tadić koji je kao predsednik (dakle, bez nekih naročitih ustavnih ovlašćenja) upropastio sve u Srbiji, kao premijer bio tek bio prava katastrofa! Pa, tada bi Srbija pala ispod Etopije! Takav horor zaista SNS sigurno neće dozvoliti. Jednostavno, bez najjače stranke u Srbiji, koja pri tom ima i predsednika države – vlada je nezamisliva! Uostalom, zna to dobro i Ivica Dačić i sve što on sada ponekad kaže (mada mnogo i ne govori) jeste u stvari “izlazna strategija” iz “kafica-dogovor” sa DS-om, svojevremeno, i priprema za jedino moguću i logičnu kolaciju, a to je: SNS-DSS-SPS! “Žuti” neka se spremaju za opoziciju, dosta su pustošili po Srbiji – a, još bolje, neka što pre pakuju kofere, pa ko uspe da pobegne, uspeo je – a ko ne uspe, šta da mu radim… Zatvor u Padinskoj Skeli je fenomenalno renoviran,kao hotel “B” kategorije!

 4. Pre svega voleo bi da se nista ne ostvari od ovoga sto cu napisati i da ne budem u pravu.

  Voleo bi da mi “znalci” objasne otkud coveku koji je napustio rukovodece mesto u do tada najvecoj stranci Srbije novac da zakupi Sava centar i da u tom centru odrzi osnivacku skupstinu niove politicke stranke,da oblepi ceo Beograd a i Srbiju propagandnim materijalom,da zakupi poslovni prostor u kom ce se smestiti najblizi saradnici i administrativno osoblje a i za mnoge ostale aktivnosti.

  Kako to da je do tada najveci slobodni protivnik ulaska Srbije u EU i NATO pakta odjednom postao miljenik i dobro dosao gost Brisela?

  Daj boze da nisam u pravu i da moja sumnja nije ni blizu istine ali mi se cini da me instinkt ne vara i da se radi o onoj staroj podvali:Sidji Kurta da uzjase MURTA.

  Ne pada mi napamet da Nikolica poredim sa tadicem (namerno malim slovima),mislim da ce ovaj prvi naizgled biti bolji,da ce se fiktivno opirati zahtevima nezasite zapadne azdaje ali da ce na kraju, kao i onaj koga je ta azdaja utamnicila i onda ubila,pristati na sve sto od njega budu trazili a trazice jer kao sto rekoh azdaja je nezasita.Normalno,on i oni oko njega ce za to biti nagradjeni a narodu ce iz dana u dan biti sve gore i gore sve dok i fakticki ne postane u bukvalnom smislu roblje.

  Spas od zutih nije u Nikolicu vec u sveopstem BUNTU.

  Nisam od onih za kog ce te me proglasiti ali moram da kazem:”Ustajte prezreni na svetu,vi suznji koje mori glad….”

 5. Vise ni sam neznam sta bih voleo. Voleo bih da vladu naprave SNS i DS da bi ovaj Dacic puko od muke. Ali, bih umro od muke da opet zuti vladaju. Voleo bih da SNS i Dacic, Kostunica naprave vladu pa nek pocrkaju zutaci, ali onda opet Dacicu dajem da bude u vlasti.
  Ja, licno mislim da je steta sto su pokrali Dveri i Radikale a digli Cedu i Dinkica i da bi parlament bio nesto sasvim drugo sa njima. Cudi me da se Radikali uopste nisu pobunili za kradju!!! Jedino ako su bili mnogo iritirani sto je Seselj svoju zenu kandidovao za predsednika pa se sada svete. Ispada da jedino Dveri dosledno rade ono sto i pricaju i da su nam oni jedina nada, kad za to dodje vreme jer ovog puta zuti nisu dali vlast ni po koju cenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *