Але несите

Пише Александар Ђаја

Није досадашњи режим изгубио парламентарне и председничке изборе у Србији зато што је погрешно „поделио народ“ – већ зато што грађанима Србије више није остала ни кап крви у венама да подмире потребе његових „ала неситих“!

 

Чини се да ће се становништво Србије умањити за једну особу. Социолог Загорка Голубовић, поводом победе Томислава Николића на изборима за председника Србије, каже: „Могу да дам коментар да није крива политика и политичка власт него народ. Очајна сам јер наш народ може једног примитивца да изабере за председника Републике. Склона сам да се иселим из ове земље, мени је мозак стао после свега овога“… И мени је мозак стао. Јер, то је  она иста госпођа која се декласирала као „духовна мајка“ бившег председника Србије, а која је, када је затражила пријем код истог како би га обавестила да лоше води земљу, била „откаширана“ као клошарка са улазних врата. И, ето, њој је опет крив народ. Желим јој од свег срца експресно исељење из Србије, кад већ није, као и њој слични, то учинила много година раније. Можда би тако било мање гласача за њеног „духовног сина“, чије су „але несите“ током његова два мандата сљуштиле Србију до коске. Као „гирос“ са којег су скидали и јели месо све до голе шипке, коју су једино оставили народу да о њу поломи зубе!

НИСКЕ СТРАСТИ И „ТАДИЋЕВА ПУБЛИКА“

[restrictedarea]

Социолог бр. 2, Срећко Михајловић, прави луциднију анализу: „Борис Тадић је играо по правилима која не познаје и играо је игру која није његова. Томислав Николић је наметнуо своју игру и удварао се ниским страстима своје публике, а Тадићева публика осетила се изневереном“. По њему, ДС је у кампањи изгубио битку јер се оријентисао на исту групу бирача на коју и СНС, наниже од средње класе, док је своју групу бирача, средњи слој и навише, препустио самоме себи… Ето, опет ми је, као у „случају Загорка“, стао мозак. Као прво: јавно признајем да ме је нови председник Србије, заиста, погодио у „ниске страсти“, те сам гласао за њега, док ме за „Тадићеву публику“ баш брига. Као друго: импресиониран сам овом „ступидаријом“ господина Срећка, који је народ Србије поделио на „наниже од средње класе“ и „средњи слој и навише“. Као припрему за транжирање свиње за потребе кланичне индустрије.
Другарице и другови, „Загорке“ и „Срећковићи“, није досадашњи режим изгубио парламентарне и председничке изборе у Србији зато што је погрешно „поделио народ“ – већ зато што грађанима Србије више није остала ни кап крви у венама да подмире потребе његових „ала неситих“! Јер, готово од првог дана после промене на месту председника Србије, почиње, као из магле неке злокобне мочваре да се појављује, нормалном и моралном људском уму готово непојмљива истина. Истина о бескрупулозној и богохулној алавости моћника тог режима, њихових партијских другова, њихових директора, тајкуна, ближих и даљих рођака, који су се после пљачке свега што је у Србији имало неку вредност, распродаје (зарад масног профита) у бесцење њених највећих и најбогатијих предузећа, уништења привреде, економије и елементарног политичког морала – бацили на енормно узимање иностраних кредита! Кредита за које ни данас не знамо на шта су утрошени, али знамо да је огроман део тог „колача“ завршио у њиховим џеповима. У јавном сектору су направили распон плата од двадесет хиљада до милион динара – 1:50! И то све из буџета, дакле из наших џепова… Људи, па толики распон није био ни у „Мајкрософту“ између чистачице – и Била Гејтса!

ИСТИ ЉУДИ, А „НОВА ВЛАДА“
За такав злочин (други израз за ово не знам), народ не очекује фразе, изанђале флоскуле и трабуњања о политичкој одговорности, јер то и није у питању. У питању је организовани криминал који је имао за циљ и последицу разарање и пљачкање економије једне државе зарад личног богаћења – а који се мора третирати искључиво као кривично дело! А они не само да нису гонили те криминалце, него су, чак, измислили и функцију „приватног извршитеља“ или у преводу „приватног утеривача дугова“, чији је задатак да плени имовину – али не поменутих криминалаца – него сиротиње која није у стању да плати комуналије или да отплати кредите које је узела зарад голог преживљавања!
Међутим, они – шта? Опет се окупљају у очајничког покушају да направе некакву нову Владу Србије. Исти људи – а „нова влада“?! С каквим легитимитетом? Опет против народне воље, само да би добили на времену да они или њихове „але несите“ склоне на сигурно место своја, на народној беди узурпирана богатства. Опет по принципу алгебре, сабирања и одузимања министарских ресора, јавних предузећа, управних одбора, са премијером који је као бивши председник увео Србију, не у ЕУ, као што је обећао, него – у феудално сиромаштво! Који је после изгубљених парламентарних и председничких избора, да има у себи трунку части и морала, а не само патолошко властољубље, морао одмах да поднесе оставку на место председника странке и повуче се на дужи опоравак у неку од српских ваздушних бања!
Али, овога пута, неће проћи! У тој „Пилатовој води“ они неће моћи да оперу своје руке. Овај бедни, понижени и пауперизовани народ својим реаговањем брутално ће изненадити, чак и такве „експерте“ као што је буљук „дворских аналитичара“, такође „ала неситих“, који су бринући за своје „гузице“ бивше режимлије здушно хранили илузијама о њиховој незаменљивости и непогрешивости, чиме су постали саучесници у организованом криминалу пљачкања и уништавања Србије. Који су се на челу са глодуром „НИН“-а Небојшом Спаићем и његовим новинарским промашајем 21. века „Губитник с предумишљајем“, претенциозно објављеним неколико дана пред други круг,  у својим изборним „вазелин-прогнозама“ налупетали „к’о Максим по дивизији!“ Стога би већини од њих, зарад очувања менталне стабилности народа Србије, требало забранити не само да се баве новинарством – јер то нису биле политичке анализе, него свесно обмањивање јавности – него и да као колпортери продају новине на улици!

[/restrictedarea]

3 коментара

  1. Šteta da ovako sjajan tekst bude sakriven u “Arhivi” i da ga nema na početnoj strani. Kao i da nije u broju. Inače, ko ga je pročitao u novinama, mogao da je spozna besprekornu analizu “ala nesitih” bivšeg žutog režima – i da shvati koliko je važno da oni na što duže vreme nestanu sa političke scene Srbije!

    • Jutros sam gledao na televiziji “Svet plus info” njihov Jutarnji program, u kome je, u tzv. “prelistavanju novina” gostovao gospodin Đaja. Tom prilikom sam na svoje veliko zadovoljstvo utvrdio da Đaja sledi ono Vukovo “Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano”. Ali, na način “Piši kao što govoriš – i govori kao što pišeš!” I, zaista, Đaja govori tačno onako kako i piše svoje kolumne u “Pečatu” – što će reći, sjajno! Puno pozdrava i njemu i redakciji “Pečata” i puno uspeha u borbi protiv ovih “Ala nesitith”!

  2. “Ale nesite” ne prestaju da lažu i mažu ovaj narod! U sredu je Tadić otišao kod Nikolića da bi ga obavestio kako ima većinu za formiranje Vlade, a zadržao se samo 10 minita rekavši mu da većine još nema i da se dogovori nastavljaju… S kime se to, u stvari, dogovara Tadić? Sa Čedom (koga je Dodik otkačio, tako da od toga nema ništa), ili sa Dačićem (koji je odleteo u Moskvu da bi mu tamo “sugerisali” da mora u koaliciju sa SNS). Zaključak: Tadić se dogovara sa samim sobom, znači, sa svojim “alter egom”. To je u psihijatriji opisano kao dvojstvo ličnosti(ili paranoja). Ništa gore nego kad um oboli. Odnosno, gore od toga je samo kad takav um vodi državu, kao što se nama desilo proteklih godina! Jer, danas, jedino Boris čini se, ne vidi ono što je svima jasno: da formiranje većine i vlade sa Tadićem na čelu ima 0,0 % šansi da se dogodi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *