31. мај – Тадић добио подршку да води нову владу

БЕОГРАД – Лидер Демократске странке Борис Тадић је на седници Главног одбора странке добио подршку да води будућу владу на принципима за које се залажу демократе.

Седница ГО ДС завршена је после скоро три сата расправе углавном иза затворених врата, а Тадић је рекао новинарима да је добио подршку да води будућу владу на принципима које им је предочио.

Тадић се није обраћао новинарима по завршетку седницу, у пролазу је рекао да не жели да даје изјаве, али је затим застао и кратко рекао: “Да ли сам добио подршку? Да, добио сам” – и тако одговорио на питање новинара.

На отвореном делу седнице Тадић је поручио да је спреман да преузме вођење владе на принципима који буду договорени и само уколико ДС у пуном капацитету стане иза њега.

На седници ГО су анализирани резултати избора и најављено испитивање одговорности и промене у странци.

 

ДС не улази у коалицију са СНС, ДШ и СРС на локалу

 

Главни одбор Демократске странке одлучио је да лидер ДС Борис Тадић као кандидат за премијера настави разговоре о формирању будуће владе и да ДС не прави коалиције са СНС, Д С С, као ни са радикалима на локалном нивоу, изјавио је председник Политичког савета те странке Драгољуб Мићуновић.

Мићуновић је новинарима, након седнице Главног обора која је трајала око три сата углавном иза затворених врата, рекао да је вођена жива дискусија, да су анализаирани резултати избора и извештај који је ГО поднео Тадић. “Одлучено је да Демократска странка уђе у разговоре о формирању владе, одлучено је да се са неким странкама – СНС, Д С С, као и СРС на локалу не улази у коалиције”, рекао је Мићуновић новинарима у Центру “Сава”.

Пема његовим речима, ДС је одлучила да ће будућу владу формирати на принципима европских интеграција, модерних вредности, новог ентузијазма и велике солидарности, као и бриге о сиромашнима и борби за повећање запослености.

Уколико нема сагласности о таквим принципима, додао је Мићуновић, Демократска странка ће бити у опозицији. “Демократска странка је решена да не бежи од одговорности, али и да не напушта проевропски курс који је заузела пре 22 године”, навео је Мићуновић.

Извор: Танјуг

3 коментара

 1. I poslije Tadića, Tadić.Sjedi starac Mićun za proevropski kurs(da li je i za senat stogodišnjaka i nepromjenjljivih)???…Čeka se umnost Dačića, sablja od jezikaČeda Jovanovića,budalaštine Krkobabića i Draškovića.
  Zar opet?Je li moguće da nas je neko toliko gadno prokleo?

  • Tadic je slobodnom voljom gradjana SRBije izbore izgubio, i tako demokratskim putem sa vlasti smenjen. To je bila volja naroda kome je dosadilo Tadiceva zloupotreba vlasti, i koju zato niko ne moze vise da menja. Volja naroda je glas Boziji, i zato Tadic ne moze vise SRBijom da vlada sa druge funkcije.

   Zato svi oni gradjani koji u svome neznaju ili pokvarenosti traze da Premijer SRBije bude Boris Tadic,sabotiraju volju naroda SRBije izrazenu demokratskim putem na Djurdjevdanskim izborima, i oni pokusavaju u ime demokratije SRBiju zivu da sahrane!

   Zbog toga, ako Premijer SRBije zaista postane Boris Tadic, tada gradjanima SRbije nije preostalo nista drugo nego putem primjene revolvucionarnih metoda: gradjanskom neposlusnoscu itd. da menjaju vlast u SRBiji!

 2. Crno nam se pise. Tadic je uzurpirao polozaj predsjednika drzave krseci USTAV uzduz i poprijeko. Cvetkovic mu je bio “lutka na koncu”, tako da je on sam vladao i parlamentom!U svakom slucaju je jaci karakter nego Nikolic tako da ce i Nikolica staviti u potpuno podredjen polozaj. Podrska zapada ima svoju tezinu kada je izbor Tadica u pitanju.O cjenu koju ce TADIC platiti preko ledja srpskog Naroda, bolje da Vas postedim……. Hod prema provaliji se nastavlja.Ostaje vjera u BOGA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *