29. maj – Po formiranju vlade privremena veća na Kosovu

BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović rekao je  da će nova Vlada Srbije, odmah po osnivanju, formirati privremena veća u opštinama na Kosovu i Metohiji, u kojima će najverovatnije biti sličan sastav kao u republičkoj koaliciji.

“Po pravilu, sastav opštinskih uprava preslikava sastav vladajuće koalicije na republičkom nivou, jer se smatra da je dobra komunikacija izmedju vlade i lokalnih samouprava neophodna za dobro funkcionisanje opština”, rekao je Ivanović za agenciju Beta.

Upitan da li će na taj način biti narušena volja građana koji su na parlamentarnim izborima na Kosovu najviše glasova dali SPS, SNS i DSS, Ivanović je kazao da će rezultati republičkih izbora “biti primljeni k znanju”, ali da ne obavezuju.

“Parlamentarni izbori daju jedan rezultat – sastav parlamenta, a lokalni drugi – sastav lokalnih skupština. Kako nije bilo lokalnih izbora, jedina veza između republičke vlasti i lokalnih samouprava je vlada”, kazao je Ivanović.

Državni sekretar je rekao da će sve tehničke detalje u vezi sa privremenim organima razraditi buduća vlada, odnosno resor koji bude zadužen za Kosovo.

Izvor: Beta

2 komentara

  1. Dokle cete narodnu volju “primati k’ znanju? Zasto bezocno lazete? Privremeno je privremeno. dok ne smislite kako da prenesete sve srpske institucije u rukama shiptarske Nato kvazidrzave ! Prokleti bili izdajice roda svoga ! Svi ste sluge vladara u senci.

  2. Ovakvi bi u NORMALNOJ DRZAVI odgovarali za VELEIZDAJU!Ovo je cisti prelazak gubitnika ( na izborima ) u pobjednike. Kao HRVATI poslije I SV. RATA.Kako su zahvalili naivnim SRBIMA sto su ih primili kao najrodjenije u klub pobjednika, donjeli im teritorije koje su bile obecane TALIJANIMA……….. Jos gori, opasniji i ljigaviji su ovi PRODANI SRBI i sa njima treba RASCISTITI sto prije je moguce……

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *