29. мај – По формирању владе привремена већа на Косову

БЕОГРАД – Државни секретар у Министарству за Косово Оливер Ивановић рекао је  да ће нова Влада Србије, одмах по оснивању, формирати привремена већа у општинама на Косову и Метохији, у којима ће највероватније бити сличан састав као у републичкој коалицији.

“По правилу, састав општинских управа пресликава састав владајуће коалиције на републичком нивоу, јер се сматра да је добра комуникација измедју владе и локалних самоуправа неопходна за добро функционисање општина”, рекао је Ивановић за агенцију Бета.

Упитан да ли ће на тај начин бити нарушена воља грађана који су на парламентарним изборима на Косову највише гласова дали СПС, СНС и ДСС, Ивановић је казао да ће резултати републичких избора “бити примљени к знању”, али да не обавезују.

“Парламентарни избори дају један резултат – састав парламента, а локални други – састав локалних скупштина. Како није било локалних избора, једина веза између републичке власти и локалних самоуправа је влада”, казао је Ивановић.

Државни секретар је рекао да ће све техничке детаље у вези са привременим органима разрадити будућа влада, односно ресор који буде задужен за Косово.

Извор: Бета

2 коментара

  1. Dokle cete narodnu volju “primati k’ znanju? Zasto bezocno lazete? Privremeno je privremeno. dok ne smislite kako da prenesete sve srpske institucije u rukama shiptarske Nato kvazidrzave ! Prokleti bili izdajice roda svoga ! Svi ste sluge vladara u senci.

  2. Ovakvi bi u NORMALNOJ DRZAVI odgovarali za VELEIZDAJU!Ovo je cisti prelazak gubitnika ( na izborima ) u pobjednike. Kao HRVATI poslije I SV. RATA.Kako su zahvalili naivnim SRBIMA sto su ih primili kao najrodjenije u klub pobjednika, donjeli im teritorije koje su bile obecane TALIJANIMA……….. Jos gori, opasniji i ljigaviji su ovi PRODANI SRBI i sa njima treba RASCISTITI sto prije je moguce……

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *