24. мај – Николић поднео оставку на место председника СНС

БЕОГРАД – Новоизабрани председник Србије Томислав Николић изјавио је да ће мандат за формирање владе прво понудити СНС-у, као И да ће заменик председника СНС-а Александар Вучић бити на челу те странке.
Председник Србије Томислав Николић најавио је данас да ће мандат за формирање владе прво понудити Српској напредној странци. “Ја ћу вама да понудим мандат за формирање нове владе. Ако га не искористите, понудићу га неком другом”, рекао је Николић на седници Главног одбора СНС у првом обраћању након избора за председника Србије.
Николић је на седници ГО СНС поднео оставку на функцију председника председника странке, коју ће преузети до Конгреса напредњака његов заменик Александар Вучић.
Николић је апеловао и на СНС, и на друге странке, као и на све који их воде да се “уозбиље и да не губе много времена на формирање владе”. Николић је рекао да је доживео да странка коју води победи и на парламентарним и на председничким изборима.
Он је, у првом обраћају после победе на изборима, навео да председник државе не сме да буде “ни члан своје партије, а не да је води” и поновио да је обећао да ће бити председник свих грађана Србије.
Према његовим речима, странка не може од њега очекује да доноси одлуке и заплакавши додао: “то тако мора – порасло дете, осамосталило се”. “Остављам вам од срца да странком до Конгреса руководи Вучић”, поручио је Николић.

 

2 коментара

  1. Pije svega sve cestitke novom Presedniku Srbije.Zelim mu zdravlje prije svega.Puno uspeha u radu.Ako je verovati izrekama(izjutra se dan poznaje)onda i Gospodinu Nikolicu treba verovati,sto je obecao to je i uradio.Svakali ipak oprezno.Sacekajmo,vreme ce pokazati svoje.

  2. Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić ispunio je obećanje i dao ostavku na mesto predsednika stranke.Time je u startu dokazao da je mnogo veći demokrata i da stvarno želi biti predsednik svih građana Srbije,za razliku od dosadašnjeg predsednika Borisa Tadića koji u dva mandata to nije uradio.To što je uradio Tomislav Nikolić dobar je znak za sve građane Srbije.Nadam se da će sa fuknkcije predsednika više poštovati institucije i demokratske procedure što njegov predhodnik nije uvek poštovao već je nastupao centralistički u želji da što više lično donosi i odluke koje nisu u ingerenciji predsednika republike.Čak je i bivši premijer i podpredsdenik DS izjavio da je sadašnja DS u svojoj unutrašnjoj organizaciji i proceduri malo demokratska a više centralizovana.Također je i G-đa Vesna Pešić izjavila da su se ponašali arogantno sa pozicija vlasti prema običnim građanima za što su kažnjeni i na parlamentarnim izborima pošto su dobili gotovo duplo manje glasova u odnosu na prethodne izbore iako oni tumače da su oni pobednici jer su sigurni da će napraviti iste koalicije koje su formirali na prošlim izborima.Izgubili su i na predsedničkim izborima tako da su oni gubitnici a ne pobednici.Za Srbiju bi zato bilo bolje da novu vladu formira SNS koji je to i zaslužio a za DS i Borisa Tadića bilo bi dobro da neki period budu u opoziciji da izvuku neke pouke i da malo pročiste stranku.A to su i zaslužili zbog katastrofalnih rezultata u poslednje četiri godine.Ostaje da se vidi ko će sa kime formirati novu vladu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *