24. мај – Неприхватљива канцеларија Владе Косова за север

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Председник Српског националног већа северног Косова и Метохије Милан Ивановић оценио је да је најава отварања канцеларије Владе Косова у северној Косовској Митровици, још једна провокација косовских власти и притисак на Србе у Покрајини.

Ивановић је за агенцију Бета рекао да је то покушај формирања косовских институција на северу, док је крајњи циљ прогон Срба који су већина становника у тој области.

Према његовим речима, Срби на северу Косова су у фебруару одржали референдум на коме су се изјаснили против косовских институција на северу и сада неће прихватити канцеларију Владе Косова.

“Ово је провокација која треба да дестабилизује прилике, да се Срби на северу Косова и Метохије испровоцирају и по опробаном методу примени насиље како би разне албанске безбедносне снаге дисциплиновале грађане”, рекао је Милан Ивановић и навео да је “насиље потпуно неприхватљиво”.

Извор: Бета

 

2 коментара

  1. Shiptari rade na svom nacionalnom interesu i to nije provokacija, mi imamo problem shto niko prstom nije mrdnuo da se otarasimo kvislinshke vlasti i borimo za svoj nacionalni interes.

    Ko je pisao taj “ustav” koji garantuje da Srbstvo nikada nece biti gazda u svojoj kuci?

    Dje je bila takozvana srpska inteligencija oli “elita”?

  2. da, treba poceti sa insistiranjem na rez. 1244 – o povratku srpski ‘organa’ ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *