22. maj – Svakodnevni protesti Srba u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da će zbog sve češćih pritisaka na kosovske Srbe u severnom delu Kosovske Mitrovice danas započeti svakodnevni protesti građana.

Pantić je gostujući u programu mitrovičkog Radija “Kontakt plus” najavio da danas u podne protesnu šetnju od glavnog ibarskog mosta do zgrade Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici. Protestima građani žele da iskažu neslaganje sa politikom koja se vodi prema Srbima na Kosovu i Metohiji, rekao je Pantić a neposredni povod za organizaciju protesta je hapšenje Jovice Miljkovića.

Miljković je uhapšen pre nekoliko dana zbog sumnje da je učestvovao u grupi koja je uništavala pokretnu imovinu kosovske policije i zbog sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti. Protesti će biti organizovani svakodnevno, sve dok Miljković ne bude pušten na slobodu a takvu odluku, po rečima Pantića, donelo je opštinsko veće u Kosovskoj Mitvorici.

Osvrćući se na jutrošnju akciju Euleksa čiji su policajci pretresli kuću porodice Veselinović u selu Doljani u opštini Zvečan Pantić je kazao da se radi o nastavku pritisaka, zastrašivanja i pretnji koje ova međunarodna misija uz pomoć prištinskih institucija sprovodi nad Srbima na severu Kosova.

“Predstavnici Euleksa znaju da je Zvonko Veselinović u pritvoru u centralnoj Srbiji i znali su da ga neće naći. Želeli su da prestraše narod i demonstriraju silu i verujem da će nastaviti sa ovakvim provokacijama kako bi Srbi prestali da pružaju otpor”, rekao je on. Pantih je ponovio da Srbi sa severa neće pristati na instaliranje institucija kosovske države na tom području.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Imamo predsednika iz naroda pa prema tomu očekujemo njegovu
    pomoć. Da zaustavi CRVENO-ŽUTE dogovore izdaje KOSMETA.Mislim
    da više nećete morati čuvati leđa odnosno od Žandamerije iz
    Srbije.U slozi naša je pobeda!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *