22. мај – Свакодневни протести Срба у Косовској Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је да ће због све чешћих притисака на косовске Србе у северном делу Косовске Митровице данас започети свакодневни протести грађана.

Пантић је гостујући у програму митровичког Радија “Контакт плус” најавио да данас у подне протесну шетњу од главног ибарског моста до зграде Окружног суда у Косовској Митровици. Протестима грађани желе да искажу неслагање са политиком која се води према Србима на Косову и Метохији, рекао је Пантић а непосредни повод за организацију протеста је хапшење Јовице Миљковића.

Миљковић је ухапшен пре неколико дана због сумње да је учествовао у групи која је уништавала покретну имовину косовске полиције и због спречавања службеног лица у вршењу дужности. Протести ће бити организовани свакодневно, све док Миљковић не буде пуштен на слободу а такву одлуку, по речима Пантића, донело је општинско веће у Косовској Митворици.

Осврћући се на јутрошњу акцију Еулекса чији су полицајци претресли кућу породице Веселиновић у селу Дољани у општини Звечан Пантић је казао да се ради о наставку притисака, застрашивања и претњи које ова међународна мисија уз помоћ приштинских институција спроводи над Србима на северу Косова.

“Представници Еулекса знају да је Звонко Веселиновић у притвору у централној Србији и знали су да га неће наћи. Желели су да престраше народ и демонстрирају силу и верујем да ће наставити са оваквим провокацијама како би Срби престали да пружају отпор”, рекао је он. Пантих је поновио да Срби са севера неће пристати на инсталирање институција косовске државе на том подручју.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Imamo predsednika iz naroda pa prema tomu očekujemo njegovu
    pomoć. Da zaustavi CRVENO-ŽUTE dogovore izdaje KOSMETA.Mislim
    da više nećete morati čuvati leđa odnosno od Žandamerije iz
    Srbije.U slozi naša je pobeda!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *